Forstår du disse emoji-betydninger?

samling af emojis

De er øjeblikkeligt genkendelige og er blevet en integreret del af sms'er og beskeder på de sociale medier, men har du misforstået emojiernes betydning?

Emojis har været et stort samtaleemne på nettet på det seneste, lige fra at verificere, hvad deres skabere egentlig mente med dem, til at opfordre til mere racemæssig mangfoldige afbildninger af de almindelige ansigts-emotikoner. Her er et par af dem, der ofte bliver misforstået, med en forklaring på, hvad deres oprindelige betydning var.

Grimassen

Selv om denne emoji ofte bruges som en stor smiley, var det meningen, at den skulle være et udtryk for en grimasse. Nuancer af angst kan også tolkes sammen med den.

grimasserende ansigt emoji betydning

Fløjten

Med sammenknebne læber bliver denne lille fyr ofte opfattet som et kysseansigt. I virkeligheden er det en person, der fløjter på en ikke helt uskyldig måde. Det kunne f.eks. ledsage teksten: "Nej, jeg har ingen anelse om, hvad der er sket med din Kit Kat/dit sidste stykke pizza."

fløjtende kyssende emojis betydning

Overanstrengelsen

Man tror ofte, at den repræsenterer "dampende gal", men kilder siger, at denne emoji betyder "triumf". Brug den, når du arbejder hårdt for at opnå noget, som f.eks. at øge din tid i fitnesscentret eller læse til en stor eksamen.

Triumf-emojis betydning

De bedende hænder

I den vestlige kultur ses disse hænder, der er lagt fladt sammen, normalt som et symbol på bøn. Andre fortolker dem som en high five. Skaberne af emojien har dog udtalt, at de symboliserer respekt i deres hjemland Japan, hvilket gør dem til et passende akkompagnement til at sige "værsgo" eller "tak".

bedende hænder emoji betydninger

Hvirvlen

Det er ikke bare et dekorativt element, der får dine beskeder til at se lidt "finere" ud. Grupperet sammen med andre vejrrelaterede emojis repræsenterer denne hvirvel faktisk en cyklon.

Hvirvelcyklon-emoji'ens betydning

Kaninpigerne

Det bruges til at repræsentere alt fra "festtid" til "aerobictime", når et budskab har en følelse af jubel. Men dette par piger med mystiske kaninører skal symbolisere "showgirls" i enhver situation, hvor en kvinde bliver betalt for at synge, danse og underholde.

kanin piger emoji betydninger

Den uidentificerede mad

Det ser mystisk ud - er det kød? Denne klump mad er faktisk emoji-afbildningen af en supersund stegt sød kartoffel. Måske usædvanligt i den vestlige kultur, men helt almindeligt i Japan.

søde kartofler emoji betydninger

Sundae'en

Igen er det en kulturel fejlfortolkning, der gør, at vi ser det som en is. Men det ligner; det er en lækkerbisken med barberet is og sirup, som i Japan kaldes kakigori.

Shaved ice emoji betydninger

Uanset hvad den egentlige emoji-betydning er, er det vigtigste, at du er i stand til at forstå hensigten bag dem. Hvis du forstår, at når din veninde sender dig en "triumf"-emoji, så mener hun i virkeligheden, at hun er rasende, så er det godt nok! Hvilke emojis kan du bedst lide, og hvilke har du aldrig forstået?