Geïnspireerde fotografie door Luke Gram

Luke Gram Fotografie

We spraken met de productieve fotograaf/reiziger Luke Gram om ons het verhaal achter zijn inspirerende werk te vertellen. Sta versteld.

Luke Gram Fotografie

Luke beschrijft zichzelf als 'een eenvoudige jongen die verliefd werd op de bergen' en heeft zijn leven gewijd aan het najagen van bergen aan de westkust, ver van zijn geboorteland Ontario, Canada. De foto's komen voort uit een diepgewortelde wens om de herinneringen hieraan nooit te vergeten.

Luke Gram FotografieLuke Gram FotografieLuke Gram Fotografie

In een poging om weg te blijven van de technische details van wat een goede foto maakt, houdt hij zich veel minder bezig met kleur en compositie. Luke vereenvoudigt het liever en kijkt naar de emotie; roept het iets op? Brengt het over? Doet het je denken aan een emotie? Het is heel gemakkelijk om kunst te overanalyseren; het kan technisch briljant zijn op papier en toch gevoel missen, het is echter mogelijk dat een foto schreeuwt van emotie en niet voldoet aan de conventionele richtlijnen van techniciteit. Als hij het over zijn eigen werk heeft, ziet hij zijn fotografie als een cadeau van zijn moeder. Ze gaf hem een wegwerpcamera tijdens reizen naar Zwitserland en British Columbia.

Luke Gram FotografieLuke Gram FotografieLuke Gram Fotografie

Reizen is iets heel natuurlijks voor Luke, hij doet het al van kinds af aan en merkt vaak dat hij ergens anders heen wil als hij te lang op één plek is. Fans van zijn werk hebben het geluk getuige te zijn van de explosie van creativiteit na 4 jaar studeren aan de universiteit. Zodra hij zijn studie had afgerond, boekte hij een enkele reis naar Nepal en plande om vanaf daar de rest uit te zoeken. Deze spontaniteit heeft geleid tot een reis van 5 maanden door 9 verschillende landen.

Luke Gram Fotografie

Luke's werk en prints zijn te koop bij zijn website. Als je zelf geïnspireerde fotografie hebt, waarom maak je dan niet je eigen foto met onze poster afdrukken service?

Luke Gram Fotografie