Photoshop tutorial - hoe je een neonposter ontwerpt

Dag Glo Tutorial

Leer hoe je een Neon Poster ontwerpt in Adobe Photoshop met onze eenvoudig te volgen tutorial.

Opzetten

Ga naar solopress.com en pak een gratis sjabloongids als basis voor je poster. Dag Glo Tutorial Sjabloon

Wanneer je het bestand opent, zul je zien dat we twee lagen hebben gemaakt, één met onze afloop-, bijsnijd- en veilige gebieden gemarkeerd en een andere laag waar je je illustraties overheen kunt maken.

Afloopgebied - Alles wat hier staat wordt afgesneden, maar vergeet niet om alle kleuren of afbeeldingen door te laten lopen in dit afloopgebied om te voorkomen dat er witte lijnen verschijnen tijdens de afwerking van het drukwerk.

Bijsnijden - Je opdracht wordt bijgesneden op de ononderbroken zwarte lijn. Afbeeldingen of tekst die in dit gebied worden geplaatst, kunnen verkeerd worden bijgesneden.

Veilig gebied - Houd al je informatie binnen het witte gebied. Gebruik afbeeldingen met een hoge resolutie (300 dpi) voor de beste resultaten.

Zodra het bestand is geopend, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de linialen zichtbaar zijn, zodat je een aantal hulplijnen kunt instellen om gemakkelijk te bepalen waar de gebieden zich bevinden terwijl je verder gaat.

Dag Glo Tutorial Sjabloon

Je kunt de linialen laten zien door Command +R in te drukken, zodra deze zichtbaar zijn kun je een nieuwe hulplijn maken door op de verticale en horizontale liniaal te klikken en te slepen totdat deze op de gewenste plaats staat. Merk op dat ik ook hulplijnen heb geplaatst die door het verticale en horizontale midden van de pagina lopen om ervoor te zorgen dat het ontwerp gemakkelijk kan worden gecentraliseerd. Deze zijn 151,5 mm voor de verticale en 213 mm voor de horizontale lijn.

Ontwerp

Voor het ontwerp zijn er geen echte regels, dus je kunt echt zo creatief zijn als je zelf wilt. Het is goed om in gedachten te houden dat de Day Glo posters worden gedrukt op gekleurd papier naar keuze en niet op wit, daarom adviseer ik een ontwerp in één kleur of monochroom. Het gebruik van silhouetten kan een grote impact hebben op je ontwerp terwijl het relatief eenvoudig blijft.

DayGlo-handleiding hulp

In dit geval koos ik voor een poster met alleen tekst. Ik begon met het invoegen van het bedrijfslogo op een nieuwe laag. Dit deed ik door te klikken op Laag>Nieuw>Nieuwe laag en vervolgens mijn logo op de nieuwe laag te plakken.

Dag Glo Tutorial Logo

Dit werd gevolgd door het toevoegen van extra informatie met behulp van het 'T'-tekstpictogram op de linker werkbalk. Elke keer dat het wordt gebruikt, wordt er een nieuwe tekstlaag gemaakt.

Vervolgens heb ik met het vierkante selectiegereedschap een aantal rechthoekige vormen getekend op nieuwe lagen om het logo wat af te scheiden van de rest van het ontwerp. Deze werden zwart ingevuld met het gereedschap Verfemmer.

Dag Glo Tutorial

Afdrukken

Als alles klaar is, verwijder ik uiteindelijk de sjabloonlaag en sla ik het project op als PDF.

Ga voor de volgende stappen om je posters te laten drukken meteen naar Solopress.com

Dag Glo Tutorial

Waarom maak je er zelf geen?

Onze gloednieuwe Dag Glo Posters zijn een perfecte manier om je boodschap te transformeren en er toe te doen met een levendige, direct onmisbare look.