PEZ artwork 'Distroys' Disney, The Simpsons en andere tekenfilms

Buzz Lightyear uit Toy Story vernietigd. Binnenin zijn helm is een ruimtestad rond zijn gezicht gebouwd en zijn pak is met graffiti bewerkt.

Voor degenen die DisneyDonald Duck, De Simpsons, South Park of Super Mario broers heel vervelend gaat vinden wat PEZ kunstwerk hebben gedaan met de meest geliefde personages uit deze populaire televisieshows. 

We vermoeden dat grafisch ontwerper Pierre-Yves Riveau (AKA PEZ kunstwerk), die deze schetsen, heeft waarschijnlijk diepe, verontrustende herinneringen om te willen 'vernietigen'. Disney, Donald DuckSouth Park en Super Mario broers. Maar - wie zijn wij om te oordelen wanneer het volgende kunstwerk eigenlijk heel bijzonder is om naar te kijken?

In een interview met MashablePEZ beweerde dat hij zijn grafische stijl wilde toepassen op wereldberoemde cartoons. Hij vermengde graffitikunst met popcultuur om deze cartoons te creëren. op de grens van storend schetsen.

Grafisch ontwerp van Disney's logo in zwart-wit - ziet er gehavend en geslagen uit en is veranderd in 'distroy'.

Schets van het 'vernietig Disney'-logo

Grafische schets van Mickey Mouse in zwart-wit op schetsblok met zichtbare spieren op zijn gezicht en zichtbare schedel

Close-up foto van Mickey Mouse schets met gebroken vlees en open schedel

Grafisch kunstwerk gemaakt met potlood van Homer Simpson met een open schedel gemaakt van Duff beer

Close-up schets van Homer Simpson met zijn Duff hersenen en gebarsten huid

Schets van Bart Simpson van The Simpsons die zijn gezicht van zijn schedel scheurt en een heleboel kleine mijten in zijn hersenen onthult

Close-up van de Bart Simpson-tekening die het detail van zijn uitgetrokken oogkassen laat zien

Grafisch kunstwerk gemaakt met potlood op schetsblok van Donald Duck met ontblootte spieren en afgesneden hoofd

Close-up van Donald Duck zonder ogen (behalve pupillen) en gebarsten schedel

Artwork gemaakt op schetsblok van het personage Kenny uit South Park met gebroken masten als vleugels en aderen die uit zijn oogkassen komen

Close-up van de schets van het kunstwerk van Kenny

Schets van een niet zo vrolijk ogende Mario uit Super Mario Brothers met een schildpad als hoed, kleine Toad-hoofden die uit zijn ogen komen en een huid van baksteen.

Close-up van Mario uit Super Mario Brother-schets op tekenblok

Buzz Lightyear uit Toy Story vernietigd. Binnenin zijn helm is een ruimtestad rond zijn gezicht gebouwd en zijn pak is met graffiti bewerkt.

Close-up van Buzz Lightyear-schets

Ingekleurde grafische ontwerptekening van Krusty The Clown uit The Simpsons met 1 gouden tand en shirt van geld

Het kunstwerk van Krusty The Clown op een 'gezocht' blad van de politie van Springfield

Homer Simpson Duff Beer schets ingekleurd en opgehangen aan muur in gouden frame

Bender uit Futurama grafisch kunstwerk ingekleurd - Bender houdt een babyrobot vast die uit een bierflesje drinkt en een sigaar rookt

Tweety Vogel kunstwerk gemaakt door PEZ Kunstwerk met Sylvester in een vogelkooi in zijn hoofd

Over PEZ Artwork

De illustrator achter PEZ Artwork heet Pierre-Yves Riveau en woont in Nantes, Frankrijk. Hij heeft in veel galerieën gestaan en een aantal van zijn laatste creaties zijn te zien in de Bottleneck Galerij, New York. Hij heeft veel belangstelling gehad van de media - hij heeft onder andere gestaan in The Source Magazine, Le Journal Du Design en Mashable.

In een diepgaand en betekenisvol interview met de National Art Society beschrijft PEZ zijn kunst als 'kunst voor reclame'. Hij beweert dat zijn creaties zijn geïnspireerd door dromen, het dagelijks leven, films en materialen en patronen.

Om uit te leggen waarom zijn kunst vaak vervormde personages toonde, zei PEZ,

"Ik wil de beweging en de zwaartekracht van een ontbindend lichaam en van de tijd die voorbijgaat stilzetten door middel van droomachtige beelden. Ik streef ernaar de overgang van een realiteitstoestand (wat leven betekent) naar een abstracte vorm (dood) weer te geven, hoewel mijn werk visueel plezierig en optimistisch moet blijven in termen van emotie."

3 REACTIES

  1. Ik kreeg er rillingen van - maar petje af voor de geweldige kunstenaar - echt inspirerend

Reacties zijn gesloten.