Teenage Mutant Ninja Turtles poster zorgt voor 9/11 controverse

Teenage Mutant Ninja Turtles 9/11 filmposter

Een promotieposter voor de aankomende Teenage Mutant Ninja Turtles-film is onmiddellijk teruggetrokken door de filmstudio die verantwoordelijk is voor het plaatsen ervan op Twitter en Facebook...

Met de iconische helden in een halve schelp die van een wolkenkrabber vallen en de releasedatum 11 september onderaan de poster, legden veel mensen een duidelijk verband tussen dit fictieve kunstwerk en de tragische gebeurtenissen in het echte leven die plaatsvonden tijdens de terroristische aanval van New York op 9/11.

Het helpt natuurlijk niet dat de vier leden van de pizzaliefhebbende Teenage Mutant Ninja Turtles bende in de riolen van New York City zouden wonen. Met andere woorden, alle ingrediënten voor een tv-, kranten- en bloggerplaag lagen te wachten om in de hongerige monden van de 24-uurs nieuwsmedia van de wereld beland te worden. En het gebeurde allemaal sneller dan de hoofdrolspelers Donatello, Leonardo, Michelangelo of Raphael van TMNT een plakje pepperoni 'n' cheese naar binnen konden schrokken.

Paramount Pictures Australia realiseerde zich snel hun fout en verwijderde de poster van hun Twitter en Facebook feeds, waarna ze deze verontschuldiging via een e-mail aan het persbureau uitbrachten Reuters:
"We betreuren het ten zeerste dat we dit artwork hebben gebruikt voor het marketingmateriaal ter promotie van de opening op 11 september in Australië. Het combineren van die afbeelding en datum was een vergissing. We wilden niemand kwetsen en hebben onmiddellijk actie ondernomen om het gebruik ervan te beëindigen."

Dit herinnert je er nog maar eens aan dat je echt zoveel mogelijk mensen een proefdruk moet laten maken voordat je iets afdrukt, zoals posters of online publiceren.

Aan de andere kant bewijst deze poster het oude gezegde dat slechte publiciteit niet bestaat en heeft hij wereldwijd de krantenkoppen gehaald voor een nieuwe film waar alleen fans van stripboeken en Megan Fox veel over hadden gehoord vóór de ongelukkige Tweet van Paramount.

Cowabunga aan, kerel!

Teenage Mutant Ninja Turtles is geregisseerd door Jonathan Liebesman (Battle Los Angeles en Wrath of the Titans) en heeft de eerder genoemde Megan Fox (Transformers en Robot Chicken: DC Comics Special) in de hoofdrol als verslaggeefster April O'Neil. De Teenage Mutant Ninja Turtles draait in de Britse bioscopen op de iets minder controversiële releasedatum van vrijdag 17 oktober.th Oktober.

Hier is de officiële trailer van de Britse film, met dank aan YouTube:

5 REACTIES

  1. Dit is de eerste keer dat ik deze poster zie en ik durf te wedden dat ze veel gratis pers hebben gekregen voor de film. Ook al was het voornamelijk negatief. Het is niet eens een geweldig uitziende poster om eerlijk te zijn.

  2. Posters kunnen een geweldige manier zijn voor een bedrijf om hun punt over te brengen en zijn zeer waardevol.

Reacties zijn gesloten.