Milieuvriendelijke lettertypes - bespaar inkt met deze lettertypes

Milieuvriendelijk-Wereld-Font-Typeface-Rood-Wit-Stijlvol-Save-Ink

Ryman Eco: Het mooiste duurzame lettertype ter wereld

Sinds een 14-jarige aan de Amerikaanse regering voorstelde om $136m door het lettertype dat het gebruikte op zijn openbare documenten te vervangen door een lettertype dat minder inkt verbruikt, hebben adverteerders en bedrijven zich ingespannen om een mooi, milieuvriendelijk lettertype te creëren - zoals Ryman Eco.

Ryman Eco-lettertype

De letters zijn gemaakt voor de Britse winkel Ryman Stationary en bestaan uit lijnen die niet al te gemakkelijk te onderscheiden zijn wanneer gedruktmaar zichtbaar op het scherm. Dit betekent dat de letters nog steeds volledig leesbaar zijn, maar minder inkt verbruiken als ze worden afgedrukt! Agency Grey Londen beweren dat Ryman Eco de inktbelasting met 33% vermindert.

Elk jaar zijn er 1,5 miljard printer cartridges verkocht, die niet-afbreekbare materialen en giftige chemicaliën bevatten. Ryman Eco gebruikt tot 33% minder inkt dan standaardlettertypen zoals Arial, Helvetica, Times New Roman en Verdanna, en 27% minder inkt dan andere duurzame lettertypen.

Overschakelen naar Ryman Eco bij het afdrukken van uw visitekaartjesfolders, brochures en zelfs gewone documenten uit uw printer kan u geld besparen op inkt, en helpen het milieu te behouden. Als iedereen overschakelt op Ryman Eco bij het printen, kunnen we meer dan 490 miljoen inktpatronen besparen, wat gelijk staat aan 6,5 miljoen ton CO2-uitstoot per jaarvolgens Grey London.

Ryman EcoFont downloaden Hier. Het is gratis!

Ryman Eco-lettertype

EcoFont Software: Heilig lettertype!

Heb je geen zin om over te stappen van je favoriete lettertypes zoals Arial, Helvetica en Georgia? Dat is prima! Koop gewoon EcoFont Software en dit slimme programma perforeert gaatjes in je geprinte lettertypes (niet in het papier!).

Ecofont software bespaart inkt en toner door kleine gaatjes in de letters achter te laten. Deze gaatjes zijn nooit zichtbaar op het scherm en op papier negeren onze hersenen ze gewoon.

ecofont

Ecofont verwijdert ook afbeeldingen en andere onnodig en beweert tot 50% aan printkosten te besparen. Helaas is het alleen voor Windows-gebruikers, dus Linux- en Mac OS-gebruikers zullen het bij Ryman moeten houden, maar voor organisaties in de publieke sector, zoals gemeentes, is dit een geweldige manier om geld te besparen en te stoppen met het verspillen van inkt. 

Schermafbeelding 2014-04-23 om 10.14.13

5 REACTIES

  1. Ik werk voor een natuurlijk begrafenisbedrijf, dus we zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om milieuvriendelijk te zijn... Deze lettertypes zijn ook prachtig, dus ik zal dit idee zeker bekijken en mogelijk gebruiken in de toekomst!

  2. Wow, iets waar ik nooit aan gedacht zou hebben, maar een geweldig idee! Ze zien er ook erg leuk uit.

  3. Ik herinner me dat ik tijdens mijn A-niveau Engelse Taal heb geleerd over geld besparen door middel van typografie, erg interessant om te weten, en dit artikel geeft daar een goed inzicht in.

  4. Wauw! Geweldig idee en een goed uitziend lettertype ook. Ik geef de voorkeur aan de lijnen boven de stippen en zal zeker nog eens verder kijken en aanbevelen aan collega's 🙂

Reacties zijn gesloten.