Nieuwe upgrade voor HP Indigo serie

Foto van de nieuwe HP Indigo 7800 printer upgrade voor professionele printers.
HP Indigo 7800 upgrade

HP onthulde een gloednieuwe nieuwe upgrade aan hun Indigo serie deze week - ons overweldigend met een nieuw kleurcontrolesysteem met gesloten regelkring.

Afbeelding van HP Indigo

De upgrade is beschikbaar voor de 7800 voor losse vellen en de WS6800 voor webinvoer. Het belooft de productiviteit te verhogen, betere beelden te creëren en het printen uit te breiden naar een breder scala aan materialen.

Upgrade voor vellen 7800

De sheetfed 7800 vervangt de 7600 en maakt gebruik van functies die al te zien waren op de 5600. Het verlicht opdrachtwachtrijen door de productie te organiseren op prioriteit, lengte, type afbeelding en type media. Verdere upgrades zijn one-shot printen, matte inkt, 'onzichtbaar' rood, lichtzwart en digitale speciale effecten (zoals textuur, verhoogde afdruk en watermerken).

De one-shot kleurenprintfunctie heeft prefecte registraties voor plastic kaarten en meer, omdat je hiermee op kunststof kunt printen. Bovendien heeft het nieuwe kleurbeheersysteem een in-line spectrofotometer.

Inky feiten:

 • One-shot kleurentechnologie: afdrukken op plastic kaarten, overlays, lenticulaire toepassingen, point-of-sale en premium briefkaarten.
 • HP Indigo ElectroInk Digital Mat: spotcoatingeffecten op glans
 • HP Indigo ElectroInk: onzichtbaar rood en lichtzwart
 • Speciale effecten: verhoogde afdruk, textuureffecten, digitale watermerken
 • Kleurbeheer op de drukkerij: in-line spectrofotometer, hard-copy proofing volgens GRACol & FOGRA standaarden
 • HP SmartStream Production Pro Print Server versie 5
 • Rasterbeeldverwerking
 • HP Indigo Direct2Finish

De Web-fed WS6800 upgrade

De nieuwste upgrade van de web-fed WS6800 omvat nieuwe inkten, een groter beeldoppervlak, een breder kleurengamma en verbeterde screening. De upgrade is een poging om het toepassingsbereik en de kosteneffectiviteit van de weblabelmachine te verbeteren.

Extra functies zijn onder andere een nieuwe hellende spectrofotometer die de voorbereidingstijd voor het profileren en afstemmen van speciale kleuren verkort tot een ongelofelijke 75%.

Inky feiten:

 • Gesloten regelkring, in-line spectrofotometer: minder tijd kwijt aan het opstellen van kleurprofielen, geen handmatige kleurkalibraties/aanpassingen en PANTONE-kleurmatching meer
 • Uitgebreide framebreedte: 320 mm (van 317 mm)
 • Verbeterde productiviteitsmodus (EPM)): produceert 131 strekkende meter per minuut in kleur
 • HP Indigo ElectroInk White: vermindert productiestappen (single pass sleeve)
 • HP Indigo ElectroInk Zilver: UV-flexoinkt, spot van basiskleur op etikettoepassingen (verf, automaten, huishoudchemicaliën, nutraceutica en frisdranken)
 • HP SmartStream etiketten
 • Packaging Workflow Suite 4.1 mogelijk gemaakt door Esko
 • High-definition scherm produceert 223 lijnen per inch met verbeterde gamutruimte

Wat wordt erover gezegd?

"Het was belangrijk om de nieuwe functies als upgrade aan te bieden, klanten moeten hun persen minstens 10 jaar houden en zullen in die tijd een paar upgrades verwachten." - HP GSB marketingdirecteur Francois Martin

"Onze klanten zijn altijd op zoek naar manieren om de productiviteit te verbeteren en toepassingen te diversifiëren, zodat ze meer waarde kunnen leveren aan merken en eindklanten. De nieuwste releases van ons toonaangevende portfolio tonen onze toewijding om klanten te voorzien van geavanceerde digitale printtechnologie om aan deze behoeften te voldoen, terwijl we ook een upgradepad bieden dat hun kapitaalinvesteringen helpt beschermen." - HP VP en algemeen directeur Indigo Digital Press Division, Alon Bar-Shany

"CEWE innoveert voortdurend en we hebben onze digitale druktechnologie nodig om gelijke tred te houden met onze aanpassingen aan trends in de fotomarkt en om nieuwe opdrachten binnen te halen. We hebben al een grote vloot HP Indigo digitale persen en we waarderen het dat HP Indigo schaalbare technologie blijft leveren, waardoor we in de loop der tijd hebben kunnen profiteren van kwaliteits- en prestatieverbeteringen. De functies van de nieuwe HP Indigo 7800 zullen ons helpen ons hoogwaardige aanbod, zoals CEWE Photobook, verder uit te breiden en ons toepassingsbereik te vergroten, zodat we onze activiteiten kunnen voortzetten." - Chief technology officer bij CEWE, Dr. Reiner Fageth

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.