Exclusief interview met Marvel-striptekenaar Kev F Sutherland

Striptekenaar Kev F Sutherland

Weinig mensen kennen de wereld van het striptekenen zo goed als Kev F Sutherland. Hij heeft gewerkt met een aantal van de meest opmerkelijke series, zoals Doctor Strange van Marvel, The Beano en Viz. We waren blij en vereerd dat we Kev konden spreken en het veelzijdige landschap van comics konden bespreken.

Van nostalgische strips als Dennis the Menace en de Bash Street Kids, via klassieke titels als 2000AD en Ghost Rider tot zijn zelfgepubliceerde Shakespeariaanse en Bijbelse stripbewerkingen, zijn carrière is rijk en divers geweest.

Veel talenten

Naast zijn illustere carrière in de stripwereld heeft Kev ook zijn sporen verdiend in live optredens. Als bedenker van The Sitcom Trials en lid van The Scottish Falsetto Sock Puppet Theatre heeft hij ook zijn flair voor comedy laten zien.

Onze brede discussie gaat niet alleen over de geschiedenis van comics, maar ook over onderwerpen als:

  • De manier waarop stripkunst in de loop der tijd is geëvolueerd.
  • Hoe AI de toekomst van striptekenaars verandert.
  • Kev's fascinerende mix van Shakespeariaanse literatuur en stripkunst, in het bijzonder zijn nieuwste graphic novel, Richard de Derde, nu beschikbaar op Kickstarter.

Komisch gesprek

Waarom neem je niet even de tijd om deze boeiende conversatie te verkennen en abonneer je je zelfs op het YouTube-kanaal van Solopress voor meer inhoud over marketing, design en drukgerelateerde onderwerpen?

abonneer knop

Dit interview biedt een inzichtelijke blik op de stripwereld vanuit het perspectief van een doorgewinterde tekenaar. Van zijn debuutroman Findlay Macbeth in 2020 tot zijn educatieve inspanningen in Comic Art Masterclasses, Kev's passie en meesterschap zijn duidelijk.

Wil je meer leren over stripkunst? Bezoek Kev's officiële website voor meer informatie over zijn Masterclasses Comic Art.