Verhalen van klanten: Rozemarijn en Tijd

Klantenverhalen Rozemarijn en Tijd Kopfoto

Rosemary and Time CIC werd in 2018 opgericht door Donna Rowe-Green en ging in het voorjaar van 2019 van start. Donna had als tuinbouwtherapeut samengewerkt met mensen die leven met dementie als onderdeel van een ander project dat ze had gerund. Nadat ze eerder een andere sociale onderneming had opgericht die 6 jaar draaide, voelde ze dat er veel meer werk te doen was om de voordelen van tuinieren naar die groep te brengen.

"Ik hou van sociaal ondernemen omdat het die prachtige balans heeft van mensen ondersteunen terwijl ze tegelijkertijd een inkomen proberen te verdienen om die service te kunnen leveren. Ik was gezegend dat ik mocht studeren aan de School of Social Entrepreneurs in Liverpool en ik heb enorm veel geleerd van hen en van mijn medestudenten tijdens de cursus." Donna Rowe-Groen

Prachtige workshops

Pre-Covid nam Donna tuiniersmaterialen mee naar verzorgingstehuizen, dementiecafés, dagcentra en andere sociale groepen. Ze gaf een vriendelijke, ontspannen workshop waar groepen ouderen een hanging basket, een pot met kruiden of een vogelvoederhuisje konden maken en mee naar huis konden nemen wat ze gemaakt hadden. Het was een geweldige kans voor de verzorgers die de mensen met dementie ondersteunden om samen met hun geliefde aan de slag te gaan en weer een man, vrouw, dochter of zoon te worden in plaats van een verzorger.

Omgaan met Covid

De pandemie heeft Donna gedwongen om lateraal te denken in termen van het vinden van alternatieven voor face-to-face activiteiten. Daarom heeft Donna met de hulp van Solopress een tuinherinneringspakket gemaakt met een plakboek en A5-ansichtkaarten - een tuinfoto aan de ene kant en een tuinvraag op de achterkant zoals 'Hoe hielp je als kind in de tuin?' of 'Hoe is tuinieren veranderd in de loop der jaren?

Dit werd verstuurd naar zowel verzorgingshuizen als naar individuen en hun verzorgers die thuis geïsoleerd zaten, zodat ze iets hadden waarmee ze op afstand bezig konden zijn. De pakketten zijn ideaal om andere familieleden bij te betrekken en bieden een welkome afleiding van Covid.

Uitgerust raken

Pre-Covid hadden Rosemary en Time een vol programma van trainingen gepland die een aanzienlijk inkomen zouden hebben opgeleverd, evenals evenementen in de agenda waar ze bestuiversvriendelijke planten wilden verkopen. In plaats daarvan ging Donna planten en tuinmateriaal leveren tijdens de lockdown.

Na het succes van de reminiscentiepakketten zorgde Donna voor financiering om een aantal gratis kits te maken om mensen te helpen door te gaan met tuinieren terwijl ze wat ouder worden of leven met dementie. De kits bevatten aangepast gereedschap, een aantal bloembollen en grote zaden, samen met een gedrukt boekje met tuintips in een informele, praatgrage stijl.

Ondersteuning bieden

Het voordeel van de verstoring door Covid was dat deze nieuwe inkomstenstroom Rosemary en Time hielpen om hun service uit te breiden. Naast de gratis kits voor mensen die lijden aan dementie, kon Donna een winstgevende bezorgdienst voor planten opzetten met behulp van de zaailingen en plugplanten die ze al in voorraad had. De opbrengst van de verkoop gaat terug naar Rosemary and Time. Het is een dienst die Donna volgend jaar en daarna wil voortzetten.

Voorafgaand aan de introductie van de plantenbezorgservice, hielp bestaande subsidiegelden de onderneming om 120 mensen te bereiken met het reminiscentieproject. Met de extra inkomsten uit leveringen, verstuurde Donna uiteindelijk meer dan 350 pakketten waarmee ze meer dan 500 mensen bereikte!

Perfecte print

Donna gebruikt Solopress al 7 jaar voor haar verschillende projecten. Omdat ze zichzelf niet beschouwt als een expert op het gebied van grafisch ontwerp, geeft Solopress haar de zekerheid die ze nodig heeft.

"Ik stel mijn documenten eenvoudig samen in Publisher, sla ze op als pdf en vervolgens kan ik ze zonder gedoe laten afdrukken door Solopress. Dit geeft me het vertrouwen om alles zelf te produceren, wetende dat Solopress een professioneel document voor me zal afdrukken."  Donna Rowe-Groen

Toegankelijke inhoud

Solopress is betrokken bij het drukken van informatie Folders en Ansichtkaarten voor het reminiscentieproject en het 'Tuinieren met dementie'. Boekjes. Gedrukt materiaal stelt Donna in staat om te communiceren met een generatie die niet allemaal even comfortabel is met een digitaal medium. De samenwerking met Solopress heeft een aantal belangrijke voordelen opgeleverd op het gebied van drukwerk:

"Solopress biedt enorm veel waar voor je geld, wat voor ons van vitaal belang is. Ze leveren betrouwbaar en snel en hebben alles wat ik nodig heb in het assortiment. Ik vind het geweldig dat ik buiten kantooruren online kan gaan, kan spelen met formaat, hoeveelheid en product, en de prijs staat op het scherm - geen 'vraag een offerte aan'. Het maakt dat deel van mijn werk zoveel gemakkelijker." Donna Rowe-Groen

Doorgaan met afdrukken

De volgende stap voor Donna is om samen te werken met Solopress om een regelmatige nieuwsbrief te maken met input van degenen die Rosemary and Time de afgelopen maanden heeft geholpen. De nieuwsbrief zal lezers het gevoel geven dat ze deel uitmaken van een tuingroep met mensen die voor vergelijkbare uitdagingen staan. We onderzoeken ook op maat gemaakte enveloppen voor de mailings van Rosemary and Time, die bedrukt zullen worden met informatie over de zaden die ze bevatten.

Als je meer wilt weten over Rosemary en Time, of als je denkt dat je misschien een bijdrage kunt leveren door je vaardigheden als vrijwilliger in te zetten of door een donatie te doen, ga dan naar de Rozemarijn en tijd website of zoek Rosemary and Time op Facebook, voor geweldige manieren om deze waardevolle onderneming te volgen en te steunen.