10 voordelen van visitekaartjes

Digitaal heeft de manier veranderd waarop we zakelijke contacten leggen. Maar in het tijdperk van LinkedIn, zijn Visitekaartjes nog steeds effectief?

Absoluut. Hier zijn 10 voordelen van visitekaartjes die je niet mag vergeten...

1. Betaalbare manier om je merk te promoten

Goedkope visitekaartjes kunnen in bulk worden besteld voor een relatief lage prijs. Het aantal dat je afdrukt is flexibel - varieer de hoeveelheid afhankelijk van hoeveel je er waarschijnlijk dagelijks zult gebruiken. Stel dat je de ene maand naar een beurs gaat en je kunt je bestelling op korte termijn verhogen.

Het is ook kosteneffectief om voor meerdere mensen af te drukken, maar met verschillende namen - bijvoorbeeld je verkoopteam.

2. Fantastisch voor evenementen en tentoonstellingen

Beurzen bieden de perfecte gelegenheid om je merk te promoten en je contacten uit te breiden. Dergelijke evenementen zijn perfect om nieuwe contacten te leggen en te verkopen.

Maar vaak gaan potentiële leads weg om na te denken over de vraag of ze willen kopen of verder willen gaan - dit is waar het uitwisselen van visitekaartjes van onschatbare waarde is, zodat ze zeker weten dat ze jouw contactgegevens hebben als ze contact willen opnemen.

Plus, als je een exposant bent op een beurs, nemen ze geen ruimte in op je stand en geven ze mensen een herinnering aan je merk om mee te nemen.

3. Iets tastbaars - het zakelijke equivalent van vinylplaten

Mensen geven steeds meer de voorkeur aan papieren exemplaren. Iets wat ze kunnen vasthouden en voelen. Kijk maar naar de stijging van de boekverkoop en de doorlopende vinyl revival. Visitekaartjes maken deel uit van deze analoge renaissance.

Ze zijn een klein stukje van je merk dat mensen mee naar huis kunnen nemen - om op hun koelkast te prikken of in hun brievenbak te stoppen. Maak het moeilijker voor mensen om ze weg te gooien met een sterk ontwerp en inhoud die laat zien hoe jouw service hun problemen kan oplossen.

4. Gemakkelijk te verspreiden en weer te geven

Gedrukte visitekaartjes kunnen ook dienen als statische display, waar mensen ze kunnen oppakken als ze langslopen.

Stel ze overal tentoon, inclusief:

 • Opslaan aanrecht
 • Op een prikbord op kantoor
 • In een displayhouder

Zorg ervoor dat je naam en bedrijf zichtbaar zijn wanneer ze worden weergegeven - denk na, staat de juiste informatie boven de vouw? Denk goed na over Wat moet er op een visitekaartje staan? voordat het gedrukt wordt, is goed bestede tijd.

5. Perfect voor bepaalde industrieën en banen

We leven ons leven op onze laptops en smartphones. Maar vaak volstaat alleen een tastbaar visitekaartje - bijvoorbeeld als je op het land werkt of in een beurscentrum met slechte Wi-Fi.

Denk aan de volgende kleine bedrijven:

 • Bouwers en hoveniers gebruiken visitekaartjes om details door te geven wanneer mobiele signalen uitvallen
 • Loodgieters en elektriciens gebruiken ze om hun naam onder de aandacht te brengen van potentiële klanten met een dringend probleem
 • Tuinarchitecten gebruik Tuinieren Visitekaartjes om herhalingsaankopen en doorverwijzingen naar nieuwe klanten te verdienen
 • Eten op straat kraampjes gebruiken ze als betaalbaar marketinginstrument om hun merk op locatie te promoten

6. Onthoudt e-mailadressen voor je

Telefoonnummers, e-mailadressen en namen vergeet je gemakkelijk. Met visitekaartjes kun je die informatie op één plaats vastleggen, zodat je je die nog lang kunt herinneren nadat je die persoon hebt ontmoet.

Misschien hebben ze jouw kaartje wel gebruikt om een contact aan te maken in hun telefoon of e-mail van hun werk. Dit is een goed voorbeeld van hoe visitekaartjes en digitale marketing elkaar aanvullen.

7. Zichtbaarder dan een e-mail

Je stuurt iemand een e-mail over je merk. De e-mail ziet er goed uit en bevat de belangrijkste informatie. Maar hij doet zijn werk pas als mensen hem openen.

Een visitekaartje is een constante, fysieke herinnering aan je merk. Mensen zullen er niet altijd naar kijken, maar als ze het thuis op hun prikbord, bureau of koelkast hebben hangen, ben je meer in hun blikveld dan met een e-mail.

8. Laat een blijvende professionele indruk achter

Niets straalt professionaliteit uit als een visitekaartje bij een handdruk na een klantbijeenkomst, netwerkevenement of voltooide klus.

Een visitekaartje zegt veel over jou en je bedrijf, maar met een persoonlijk tintje. Als je er een overhandigt aan een klant, laat je zien dat je een betrouwbare vertegenwoordiger van je bedrijf bent, wat een blijvende indruk kan achterlaten.

9. Zakformaat om altijd mee te nemen

Bewaar kaarten in je zak als je aan het werk bent en zelfs als je niet aan het werk bent - je weet nooit wanneer een kans zich voordoet. Deze kleine en beknopte promotiemiddelen nemen nauwelijks ruimte in, maar kunnen je helpen onverwachte kansen te benutten.

Besteed tijd aan je ontwerp en inhoud. Dit geeft mensen:

 • Een duidelijk idee van je merkidentiteit
 • Je belangrijkste boodschappen in de vorm van voordelen
 • Alle informatie die ze nodig hebben om contact met je op te nemen

De compacte aard van Afmetingen visitekaartje Zorgt ervoor dat je ze altijd bij je kunt dragen.

10. Helpt uw merk visueel te onthouden

Met visitekaartjes kun je doortastend zijn met je branding. Het is een kans om sterke visuals en afbeeldingen te gebruiken om reclame te maken voor jou en je bedrijf.

Wees creatief als je nadenkt over je Ideeën voor visitekaartjes en gebruik ze om je eigen artwork te maken. Gebruik logo's, afbeeldingen en opvallende kleuren om een beeld van je merk op te bouwen. Een goed ontworpen visitekaartje laat zien wat je bedrijf te bieden heeft en kan helpen om je bedrijf te onthouden.

3 REACTIES

 1. Het is geweldig dat je zegt dat visitekaartjes de zichtbaarheid van je bedrijf kunnen verbeteren. Ik wil dit jaar een bedrijf beginnen, dus ik denk erover om een drukkerij in te huren om visitekaartjes voor me te maken. Ik ga op zoek naar een gerenommeerde drukkerij die visitekaartjes maakt.

 2. Het is cool dat je zegt dat het laten maken van je eigen visitekaartjes een geweldige manier is om naamsbekendheid voor je bedrijf te creëren. Ik denk erover om mijn eigen bedrijf te beginnen, dus ik wil waarschijnlijk een drukkerij inhuren om wat kaartjes voor me te maken. Ik ga op zoek naar een gerenommeerde drukkerij bij mij in de buurt die visitekaartjes maakt.

 3. Ik ben het ermee eens dat een goed visitekaartje een weerspiegeling is van je merkidentiteit en dat iedereen naar je visitekaartje zal staren als je kaartje er goed uitziet. Dit is iets wat mijn neef zou moeten overwegen omdat hij het erover had om volgend jaar zijn eigen tapijtreinigingsbedrijf te openen. Met dat gezegd hebbende, zal ik hem helpen een goede drukkerij in de buurt te vinden, zodat hij wat sjablonen kan krijgen en een paar kaartjes kan laten drukken.

Reacties zijn gesloten.