Wat is een A-Board? 10 essentiële vragen over A-Borden

A-borden - ook wel sandwichborden genoemd - zijn een van de meest effectieve manieren om op te vallen en nieuwe klanten aan te trekken.

Leer hoe je A-boards kunt gebruiken als onderdeel van je marketinginspanningen met onze gids voor de meest voorkomende vragen.

Wat is een A-bord?

Een A-board is een buitenbord dat bedrijven gebruiken om hun merken, producten, aanbiedingen en kortingen te promoten. A-borden zijn ontworpen om nieuwe klanten aan te trekken en zorgen voor meer bezoekers door je pand aan te prijzen bij mensen die langslopen.

Soms worden ze sandwichborden of zelfs stoepborden genoemd. Soorten A-borden zijn onder andere:

  • Duurzaam aluminium frames die professioneel gedrukte posters tonen
  • Krijt of whiteboards waarop bedrijven hun eigen berichten kunnen schrijven

Waarom worden ze een A-bord genoemd?

A-planken danken hun naam aan de 'letter A', de vorm waar ze op lijken als je ze van opzij bekijkt. Waar ze ook van gemaakt zijn, A-borden hebben twee platte kanten met een verbindingsstuk in het midden.

Deze vlakke zijden bieden twee keer zoveel advertentieruimte als een normaal bord, waardoor mensen die in beide richtingen lopen worden aangetrokken.

Ze zijn ook stevig genoeg om in de meeste weersomstandigheden op hun plaats te blijven op drukke oppervlakken in steden en stadscentra.

Hoe groot is een A-board?

A-borden zijn er in verschillende maten, prijzen en frametypen. Bij Solopress bieden we drie formaten A-borden aan:

Elk formaat heeft betrekking op de afmetingen van het papier dat je aan een of beide zijden van je bord kunt bevestigen. Hier vind je de verschillende formaten A-borden die we verkopen hier.

Wat is het verschil tussen A-borden en sandwichborden?

Sommige mensen gebruiken de termen A-bord en sandwichbord door elkaar, maar het is belangrijk om te weten dat ze niet altijd naar hetzelfde verwijzen.

Vaak, sandwichborden zijn draagbaarHet past over iemands hoofd om hem te veranderen in een wandelend uithangbord voor het bedrijf.

Deze kunnen een leuke en eigenzinnige manier zijn om fastfoodrestaurants, afhaalrestaurants of studentencafés te promoten en stellen deze bedrijven in staat om hun reclame vrij te bewegen (nou ja, redelijk vrij!) Met een draagbaar sandwichbord kun je gaan waar de mensen zijn - of dat nu het treinstation is in de ochtend of het stadscentrum tijdens de lunch.

A-borden daarentegen zijn statische borden die buiten een winkel, café of kapper staan om mensen de juiste richting te wijzen.

Ze zijn gemakkelijker aan te passen dan sandwichborden, omdat de boodschappen snel kunnen worden veranderd door de poster te verwisselen of een nieuw geschreven bericht te maken.

Waarom gebruiken mensen A-frame borden voor reclame?

Het doel van een A-board is om een eenvoudige en effectieve boodschap over je bedrijf over te brengen aan iemand die langsloopt. Dit helpt om:

  • Trek de aandacht van voorbijgangers
  • Klanten aantrekken als je niet in de winkelstraat gevestigd bent
  • Promoot je nieuwste aanbiedingen en deals
  • Kondig de opening van je nieuwe winkel of salon aan

Waar moet ik mijn A-board laten zien?

A-borden worden ofwel buiten je winkelpui of hoofdingang geplaatst, of op een plek waar veel mensen komen - zoals een hoofdwinkelstraat of een druk kruispunt.

Dit laatste is vooral belangrijk voor bedrijven op industriële locaties of locaties buiten de gebaande paden omdat er minder mensen langskomen.

Heb je toestemming nodig om een bord op te hangen?

Als je van plan bent om een A-bord langs de hoofdweg te plaatsen, moet je bij de gemeente navragen wat de regels zijn - waarschijnlijk heb je daar toestemming voor nodig.

Hetzelfde geldt voor het plaatsen van een display op een stoep. Je kunt hier meer informatie over vinden op de Overheidsvergunning voor uitstalling op het trottoir of op straat richtlijnen.

Zijn A-boards waterdicht?

Ja, de lichtgewicht aluminium A-boards die Solopress verkoopt zijn allemaal weerbestendig. Een plastic folie over de voorkant van je geprinte kunstwerk beschermt je boodschap tegen de elementen.

Gezien de befaamde veranderlijke aard van het Britse klimaat is investeren in een weerbestendig A-board voor je bedrijf essentieel als je je bedrijf ongeacht het weer in het beste licht wilt zetten.

Met een standaard krijt- of whiteboard loop je altijd het risico dat een plotselinge regenbui je boodschap wegspoelt, waardoor een haveloos stuk bewegwijzering achterblijft dat een slechte indruk geeft van je bedrijf!

Wat moet er op mijn A-Board ontwerp staan?

A-borden zijn ontworpen om de aandacht te trekken en één duidelijke boodschap over te brengen over. Daarom moeten ze zo worden ontworpen dat ze deze taak effectief kunnen uitvoeren.

Probeer bij het ontwerpen van je A-board artwork gebruik te maken van:

  • Duidelijke lettertypen en korte zinnen Kunnen mensen je boodschap lezen en begrijpen?
  • Heldere en eenvoudige beeldspraak - Kleurrijke, indrukwekkende afbeeldingen staan je tekst niet in de weg
  • Offbeat berichten - grappen of gedichten kunnen de aandacht trekken - voorbijgangers kunnen zelfs foto's online zetten

Hoe lang duurt het om A-boards te maken?

De tijd die het kost om een A-board te maken varieert per provider.

Bij Solopress kunnen we A-frames aanbieden - samen met de twee gedrukte posters die je nodig hebt - met een gratis levering de volgende dag in Groot-Brittannië, op voorwaarde dat je de deadlines voor de bestelling haalt. Bekijk onze Pagina A-borden om de product- en leveringsopties te bekijken.

Klaar om te beginnen?

Bestel vandaag nog bij Solopress en je kunt je A-borden morgen al ophangen, ze goed gebruiken, de bezoekersaantallen opdrijven en meteen nieuwe zaken binnenhalen. Winkel op A-Borden met ons vandaag.