Mums Gone Mobile - Marketing voor je mobiele schoonheidsinstituut

Professioneel gemanicuurde nagels zijn een van de vele mobiele schoonheidsdiensten die beschikbaar zijn.

Of het nu uit noodzaak is of uit vrije keuze, het aantal proactieve thuiswerkende moeders is aanzienlijk gestegen. Velen hebben succes gevonden in de mobiele schoonheidsbranche.

Het staat buiten kijf dat moeder zijn een fulltime baan op zich is. Met veeleisende financiële verplichtingen en de wens om niet uit het arbeidsproces te vallen, bouwen veel moeders een mobiel bedrijf op rondom hun gezinsleven. De gezondheids- en schoonheidsindustrie kent een groot aantal 'mobiele moeders'.

Een cartoonillustratie van de mobiele, drukke moeder

De belangrijkste voordelen van deze manier van werken zijn de vrijheid die je hebt als het gaat om tijd en geld. Met een zorgvuldige afweging en planning kun je echt alles hebben.

Sterke funderingen bouwen

Het omzetten van je ideeën in realiteit bestaat uit vele stappen. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door het eerste creatieproces. Aantekeningen maken en deze omzetten in een gestructureerd plan zal je helpen je weg te vinden.

Een prachtig en kleurrijk beeld van oogmake-up voor de mobiele schoonheidsindustrie

Wat zijn je vaardigheden? Zou je ze kunnen uitbreiden door deel te nemen aan cursussen om je bestaande talenten te verbeteren?

Wat bieden je concurrenten aan? Probeer te achterhalen welke diensten zij niet aanbieden, want door een nichedienst toe te voegen kun je je verder onderscheiden.

Wat wil je bereiken? Als je een duidelijk idee hebt van je doelen, zullen ze je stimuleren en je gefocust houden.

Identificeer uw doelmarkt

Denk na over je publiek. Waar komen je diensten het best tot hun recht en wat voor soort klanten wil je aantrekken? Het identificeren van je doelmarkt kan alleen door onderzoek. Je kunt lokale evenementen bijwonen waar soortgelijke bedrijven hun diensten presenteren. Misschien kun je een trouwbeurs of modeshow bezoeken om wat klantenonderzoek te doen. Het lezen van beauty columns, online blogs en forums vergroot niet alleen je marketingkennis, maar houdt je ook op de hoogte van nieuwe producten en diensten.

Een gedurfde weergave van kleurrijk nageldesign voor de mobiele schoonheidsbranche

Bescherm jezelf

Vergeet je aansprakelijkheidsverzekering niet! Het creëert een gevoel van vertrouwen en toont respect en verantwoordelijkheid. Verzamel je certificaten en kwalificaties zodat ze gemakkelijk te presenteren zijn aan je klanten. Hiermee laat je zien dat je een professional bent.

Vanaf dit punt kun je nu de vorm en visie van je onderneming vormen.

Het gaat allemaal om het uiterlijk

Nu je je basis hebt gelegd, is het tijd om je te richten op je uiterlijk. Hoe wil je dat je bedrijf eruitziet? Logo ontwerp en branding zijn vitale elementen van elk bedrijf, ongeacht de grootte. Zichtbaarheid is alles.

Een zacht lila beeld met de rand van een make-up poederkwast voor de mobiele schoonheidsbranche

Het promoten van je bedrijf via gedrukte media is de 'geschreven stem', het introduceren van je diensten. Dit is zeker een gebied waar je waar mogelijk een beroep moet doen op professionals, of het in ieder geval op je 'to do'-lijst moet zetten zodra je hebt voorzien in wat herinvestering. Als je stijl van branding eenmaal is vastgesteld, ben je klaar om te beslissen over je visitekaartjes. Als je begint met een klein budget, is YouTube een geweldige manier om de basisbeginselen van het visitekaartjesontwerp te leren met een scala aan tutorials. Het is zeker een welkome ondersteuning als je begint met weinig of geen kapitaal.

Mums Go Social - Word gezien, word opgemerkt, ga naar buiten!

De wereld van sociale media is enorm en bijna dagelijks onvermijdelijk. Zelfs met beperkte kennis is het mogelijk om zakelijke profielen te maken met behulp van helpbestanden en 'how-to posts'. Een andere suggestie die de moeite waard is, is om hulp te vragen. Velen van ons hebben wel een vriend of familielid die maar al te graag wat tijd wil besteden aan het demonstreren van enkele social media tips. Je kunt altijd een behandeling uit je assortiment aanbieden in ruil voor het delen van hun expertise met jou.

Een verzameling populaire social media-pictogrammen in relatie tot de marketing van een mobiele schoonheidsboetiek

Besteed tijd aan onderzoek voordat je de sprong waagt. Begin met de basis; Facebook en Twitter - en ga dan verder met Google+. Betrek je vrienden en familie erbij; vraag hen om te helpen het nieuws te verspreiden. Kondig jezelf op een gedurfde en positieve manier aan en bouw je publiek geleidelijk op. Wees niet bang, omarm technologie, het kan je vriend zijn!

Ga ervoor

Wanneer je een bedrijfsidee tot leven brengt, is onderzoek de sleutel. Van idee tot creatie, wees consequent en verzamel inzicht in de wereld waarin je je begeeft. Naarmate je kennis toeneemt, zal je zelfvertrouwen groeien; per slot van rekening weet je vandaag meer dan gisteren!