Fonturi populare de titluri de emisiuni TV

E timpul să apreciezi aceste fonturi de titlu de emisiuni TV cool

Odată cu apariția Netflix și a altor platforme populare de streaming video, emisiunile și serialele TV au devenit o parte esențială a culturii moderne.

Spre deosebire de designul afișelor de film, unde se pot observa uneori fonturi libere, titlurile serialelor TV încearcă să fie unice și să difere unele de altele.

The Walking Dead

Adevărații fani ai serialului The Walking Dead au observat deja cum logo-ul serialului a decăzut de-a lungul sezoanelor, pentru a descrie schimbarea și deteriorarea societății umane. Mulțumită fontului grotesc sans serif Tungsten negru, publicat de Hoefler & Co, efectul a fost extrem de eficient.

Breaking Bad

Breaking Bad este un serial care trebuie vizionat de toți cei care iubesc o dramă polițistă de calitate. Este considerat unul dintre cele mai bune seriale de televiziune din toate timpurile și unul dintre cele mai vizionate seriale prin cablu de la televiziunea americană. În 2013, Breaking Bad a stabilit chiar și recordul mondial Guinness ca fiind "cel mai bine cotat serial de televiziune" din toate timpurile.

Logo-ul de titlu prezintă simboluri ale elementelor chimice din tabelul periodic în verde, folosind Cooper Medium.

Casa de cărți de vizită

House of Cards este o descriere fantastică a naturii pragmatice și manipulatoare a politicii și, datorită interpretării geniale a lui Kevin Spacey și Robin Wright, ne-am îndrăgostit cu toții de el.

Tipul de font utilizat pentru titlu este Bourgeois, proiectat de Jonathan Barnbrook și Marcus Leis Allion.

Peaky Blinders

Peaky Blinders este o dramă inteligentă și intensă cu gangsteri, care spune povestea faimoasei bande de romi/irlandezi și a liderului acesteia, Tommy Shelby, interpretat de Cillian Murphy. Banda și-a primit numele neobișnuit datorită lamelor de ras cusute în șepcile lor și teroriza străzile din Birmingham la începutul secolului XX.

Fontul folosit seamănă cu Clarendon Condensat, și a fost stilizat pentru a se potrivi cu starea de spirit a spectacolului.

The X Files

Și acum, clasica dramă științifico-fantastică din toate timpurile, The X-Files. Acest serial cult a devenit unul dintre simbolurile anilor '90, cu nesfârșitele sale teorii ale conspirației și evenimente spirituale.

Împreună cu secvența iconică de deschidere, fontul de titlu FF Trixie Heavy este unul dintre cele mai cunoscute din toate timpurile.

Mulțimea IT

Zilele de glorie ale serialului de comedie IT Crowd au trecut de mult, dar încă ne amintim de trio-ul tocilar Jen, Moss și Roy. Deschiderea pe 8 biți este amuzantă și excentrică, cu o melodie de început molipsitoare.

Fontul logo-ului seamănă cu SF Digital Readout Pro, proiectat de Derek Vogelpohl și Roger S. Nelsson.

The Knick

O altă mare dramă de epocă, The Knick, ne spune povestea spitalului Knickerbocker și a chirurgului său inovator, Dr. John W. Thackery. Deși poate părea înălțătoare, povestea se dovedește a fi foarte întunecată și depresivă.

Fontul utilizat pentru logo-ul de titlu este Helvetica rotunjit, disponibil pentru descărcare gratuită.

Boardwalk Empire

Boardwalk Empire este o capodoperă despre începuturile prohibiției, în regia lui Terence Winter și Martin Scorsese. Filmările sunt bogate și sinistre, iar interpretarea lui Steve Buscemi ne-a cufundat complet în lumea gangsterilor din Atlantic City.

Cel mai apropiat font de cel folosit pentru logo-ul Boardwalk Empire, este Knockout.

Hannibal

Întunecatul și palpitantul "Hannibal" a revenit în 2013 sub forma unui serial de televiziune, cu Mads Mikkelsen în rolul doctorului Hannibal Lecter. Noua întorsătură a personajelor a completat filmul clasic și a prezentat povestea într-o manieră nouă și elegantă.

Fontul titlului este similar cu Rezervă largă neagră, cu NN conectat pentru a crea iluzia unui cuțit ascuțit.

Sperăm că v-am inspirat suficient de mult pentru a vă crea propriile modele folosind Solopress'. Creează-ți propriul tău instrument!