Siguranță în stil - măștile de față MotoGP analizate

Marc Marquez

La două săptămâni după ce Formula 1 a revenit cu succes la curse, omologii lor pe două roți din MotoGP au luat din nou startul pe asfalt în Spania.

Având în vedere că protecția împotriva COVID-19 este de o importanță capitală, selecția de Măști de față F1 utilizate de echipe au arătat că se pot lua măsuri de precauție, dar că se poate avea un aspect elegant și se poate încorpora brandingul lor bine stabilit.

Fără să vrea să fie mai prejos, piloții și echipele de la MotoGP au făcut un pas înainte și au fost văzuți purtând o serie de măști de protecție de marcă la Jerez pentru prima cursă a sezonului.

Cu toate acestea, principala diferență între cele două forme de sporturi cu motor de elită este că măștile de față de la MotoGP par a fi mai mult personalizate în funcție de marca pilotului, spre deosebire de echipele de Formula 1, așa cum se întâmplă în cazul celor de la Formula 1.

Încă o dată, am decis să aruncăm o privire la diferitele modele de măști de față care au fost expuse.

Monster Energy Yamaha

Valentino Rossi

Este corect să spunem că cele mai bune zile ale Doctorului pe pistă au trecut. În vârstă de 41 de ani, ultimul dintre cele 9 campionate ale sale a venit în urmă cu 11 ani și nu a mai trecut linia de sosire pe primul loc de la Assen, în 2017.

Cu toate acestea, în ciuda acestei lipse comparative de succes, Rossi este la fel de popular ca întotdeauna și are probabil cel mai ușor de recunoscut branding din motorsport. Având în vedere culorile strălucitoare care sunt asociate în mod normal cu italianul și stilurile sale unice de cască de protecție și de merchandising, este, prin urmare, surprinzător faptul că masca sa facială este destul de discretă. Este complet neagră, cu un subtil VR46 în partea inferioară a obrazului drept, așa cum este fotografiat aici (mijloc).

Maverick Viñales

Coechipierul lui Rossi de la Yamaha îl întrece la ceea ce poate face pe două roți, dar acum îl întrece și la ceea ce-și înfășoară în jurul celor două urechi! Masca lui Viñales poartă logo-ul băuturii Monster energy drink pe obrazul drept și numărul său 12 pe partea opusă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare partajată de Sky Sport MotoGP (@skysportmotogp) pe

Repsol Honda

Marc Marquez

Campionul în exercițiu la MotoGP, Marc Marquez, pare să fi optat pentru o mască neagră, la fel ca și echipa Mercedes F1. În timp ce Mercedes și-a schimbat livrea în complet negru pentru a susține mișcarea Black Lives Matter, nu s-a sugerat că acesta ar fi motivul alegerii lui Marquez.

Alex Marquez

Alex, fratele mai mic al lui Marc, a venit la echipă înaintea acestui sezon, proaspăt câștigător al cursei Moto2 de anul trecut. În timp ce timpul său în echipa de uzină pare să fie unul scurt, acest lucru nu l-a împiedicat să își depășească fratele la capitolul măști de față!

Această mască elegantă include un design albastru pe un fundal negru, cu numărul său 73 pe obrazul drept. În bătălia dintre frații Marquez, Alex o câștigă pe aceasta.

Ducati

Există multe asemănări între Ducati și Ferrari. Ambele sunt prin excelență italiene, lucru pe care Ducati îl transpune în alegerea piloților Andrea Dovizioso și Danilo Petrucci. Un alt lucru pe care îl au în comun este utilizarea izbitoare a culorii roșii.

Piloții sunt fotografiați aici purtând măștile Ducati, ambele incluzând numărul lor pe partea stângă și inscripția Ducati Corse pe partea dreaptă. De asemenea, ei au inclus logo-ul Ducati Course în mijlocul măștii, deasupra gurii, pentru a completa un design fantastic.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare partajată de Ducati Corse (@ducaticorse) pe

Suzuki Ecstar

Dacă există un videoclip care arată că piloții de MotoGP pun mai mult preț pe brandingul personal decât pe identitatea echipei, acesta este cel de la Suzuki Ecstar. Alex Rins și Joan Mir, ambii purtând propriile modele de măști de față, îi oferă managerului echipei Davide Brivio un tort aniversar în masca sa albastră marca Suzuki.

Ordinele de echipă sunt deseori un subiect de discuție în motorsport, dar este foarte clar că nu există niciunul când vine vorba de măști de protecție în garajul Suzuki!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare partajată de Team Suzuki Ecstar (@suzukimotogp) pe

Petronas Yamaha

Fabio Quartararo a fost fotografiat la începutul săptămânii purtând o mască neagră cu chipul lui Juventus, arătând astfel sprijinul francezului pentru giganții fotbalului italian.

Cu toate acestea, în weekendul de cursă, a purtat în schimb masca echipei, cu logo-ul Petronas Yamaha în partea inferioară a obrazului stâng.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare partajată de Fabio Quartararo Fan.cz (@fabioq20fan) pe

Pramac Ducati

Cealaltă echipă Ducati de pe grilă a păstrat culoarea roșie clasică, dar și-a păstrat un design mult mai simplu decât echipa de uzină. Modelată aici de Jack Miller, masca are un simplu logo Pramac în partea superioară a obrazului stâng.