Căutați o campanie genială de marketing pentru covorașul de bere? Better Call Saul!

Better Call Saul

Atunci când popularul Breaking Bad a luat sfârșit în 2013, era clar că mai erau încă multe povești de spus. Cu toate acestea, dintre toate personajele care ar fi meritat propriul lor serial derivat, avocatul dubios Saul Goodman nu a fost, poate, alegerea cea mai evidentă.

Să ne întoarcem cu cinci ani în urmă și decizia a fost una inspirată, cu seria prequel Better Call Saul care s-a dovedit a fi un succes în întreaga lume, dezvăluind încet-încet trecutul de dinainte de "Breaking Bad" al lui Goodman și al altor personaje centrale, printre care Mike Ehrmantraut și Gus Fring.

Better Call Saul a fost preluat de Netflix în Marea Britanie, primul episod urmând să fie difuzat în februarie 2015. Specialiștii în marketing de la giganții de streaming și-au pus mintea la contribuție și au pus la punct o campanie de marketing superbă, distribuind mii de clipuri personalizate covorașe de bere imprimate în pub-uri și baruri din Marea Britanie.

Better Call Saul bere Mat

Covorașele pentru bere au fost concepute pentru a părea realiste, aproape ca și cum Goodman le-ar fi dat el însuși pub-ului sau, mai degrabă, le-ar fi strecurat pe mese atunci când proprietarul nu se uita. Mesajul "BOOZE GOT YOU GOT IN TROUBLE AGAIN?" (Băutura te-a băgat din nou în necazuri?) a fost bine direcționat către persoanele care beau într-un pub, imaginea lui Goodman arătând spre persoana care citește covorașul amintind de marketingul pe care personajul obișnuia să îl producă în Breaking Bad.

Nu s-a mulțumit să se oprească aici, designerul a adăugat și o formă cu aspect intenționat amatoristic, cu un număr de telefon la care să suni "pentru toate nevoile tale juridice". Oricine era suficient de intrigat pentru a suna la acest număr, avea parte de un mesaj înregistrat de actorul Bob Odenkirk care joacă rolul lui Goodman spunându-le să urmărească serialul - genial! De atunci, numărul a fost realocat unei alte companii, așa că vă rugăm să nu încercați acum, pentru că veți fi dezamăgiți și cu siguranță nu veți primi niciun ajutor juridic din partea omului însuși.

În ciuda acestei încercări destul de reușite de autenticitate, este totuși evident că scopul covorașului de bere a fost acela de a promova spectacolul. Logo-ul Netflix din partea de sus și logo-ul Better Call Saul din centru sunt amândouă proeminente, iar apelul la acțiune "WATCH NEW EPISODES WEEKLY" (Urmăriți noi episoade săptămânal) iese în evidență prin modul în care a fost concepută ilustrația.

Aceasta nu a fost singura dată când s-a folosit acest tip de strategie pentru a face publicitate la spectacol. Înapoi în Albuquerque, New Mexico, unde se petrece serialul, un panou publicitar a fost montat în 2014 pentru James M. McGill - numele original al lui Goodman. A fost inclus din nou un număr de telefon, cu un mesaj audio preînregistrat de la Odenkirk care servea drept mesaj vocal.

Ne-a plăcut acest exemplu de cum bere mat de imprimare mat poate fi folosit ca parte a unei campanii de marketing creative aproape la fel de mult cum ne place serialul în sine. Bine jucat, Saul, bine jucat.

Dacă ești un fan al serialului, citește ce părere avem despre Cărțile de vizită ale lui Saul Goodman în recenzia noastră a unora dintre cele mai cunoscute cărți de vizită din film și televiziune.