Povești ale clienților: Societatea Manchester Model Railway Society

De la sfârșitul anilor 19th secol, modelele de trenuri au fost dorite de copii din întreaga lume. În 2020, la Lockdown, mulți oameni, tineri și bătrâni, au reaprins sau au descoperit o pasiune pentru machetele lor de trenuri.

Fiind a treia cea mai veche societate de machete de trenuri din lume, Manchester Model Railway Society nu a avut nevoie de închidere pentru a-și redescoperi dragostea pentru modelismul feroviar.

Am vorbit cu Philip Sweet de la societate pentru a vedea cum rămâne tiparul ca un combustibil care îi menține pe drumul cel bun.

În interiorul pistei: Manchester Model Railway Society

Înființată în 1925, Societatea de modelism feroviar din Manchester are în prezent aproximativ 140 de membri, inclusiv doi entuziaști care locuiesc în străinătate!

Grupuri de aproximativ o duzină de membri se adună săptămânal în Sale, în sud-vestul orașului Manchester, pentru a socializa, a construi și a planifica, mai ales acum când este în plină desfășurare pentru expoziție anuală.

Philip Sweet, managerul de expoziții al societății, este membru de 15 ani. Când a venit la Solopress pentru ajutor cu 83rd spectacol public, mândria și pasiunea lui Philip pentru societatea sa erau palpabile.

Rezultatele obținute

Modelele de trenuri au fost documentate pentru prima dată în 1859, cu Chemin de fer du Prince Imperial construit pentru fiul împăratului Napolean al III-lea. A fost un decor cu ceas care a locuit în Chateau de Saint-Cloud, Paris.

Modelul de trenuri a devenit comercial la sfârșitul anilor 19th și de atunci au fost un element de bază pe lista de Crăciun a oricărui copil. Inițial, erau confecționate din staniu, plumb sau lemn.

Trenurile cu tracțiune la sol fără motor au fost introduse pe piață în Germania de frații Märklin, care au considerat că acestea sunt cadoul perfect pentru a fi pus sub bradul de Crăciun.

În 1891, modelele de tip "wind-up" sau, mai bine zis, modelele cu ceas au devenit următorul progres în domeniul construcției de trenulețe.

Un obicei scump

În 1895, Märklin a produs primul său model electric, care era alimentat cu 50 de volți, alimentat de la o rețea de 220 de volți. La acea vreme, cele mai multe orașe nici măcar nu aveau trenuri acționate electric, cu atât mai puțin modele electrice.

În Regatul Unit, compania predominantă de machete feroviare a fost Bassett-Lowke, fondată în 1899 și care producea modele cu ceas, destul de precise, dar foarte scumpe. Pentru funcționare, modelele lor necesitau un spațiu mult mai mare decât cel pe care îl aveau la dispoziție majoritatea familiilor.

Acest lucru demonstrează că, din cauza costurilor și a spațiului necesar, inițial, colecționarea de machete de trenuri era rezervată celor bogați.

a explicat Philip: "Deoarece erau atât de scumpe, mulți oameni obișnuiți nu puteau cumpăra machete de trenuri."

În 1910, la Londra a fost înființat primul club de entuziaști din lume, The Model Railway Club.

Cu toate acestea, a intervenit Primul Război Mondial și abia la sfârșitul anului 1924 a fost înființat cel de-al doilea club din Wimbledon.

Câteva săptămâni mai târziu, Wimbledon a fost urmat de Manchester Model Railway Society. Philip a spus: "Wimbledon și-a suspendat întâlnirile în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar noi nu am făcut-o!"

În anii de aur

După Primul Război Mondial, a existat o dorință redusă de a cumpăra produse germane, cum ar fi modelele Märklin. Acest lucru a deschis ușa pentru Hornby, care a fost introdus pentru prima dată în 1920, în detrimentul conturilor bancare ale multor părinți! Tri-ang s-a alăturat aproximativ 10 ani mai târziu și ambele companii noi au produs modele la o nouă scară "OO" în 1920,

După cel de-al doilea război mondial, Hornby Dublo a devenit gama dominantă. Acest set era doar electric, modelele cu ceas fiind acum destinate copiilor mici. Hornby este în prezent principalul producător britanic de machete feroviare și și-a sărbătorit cea de-a 100-a aniversare în timpul pandemiei de coronavirus.

Hornby a excelat pe o piață aglomerată datorită atenției acordate detaliilor. Au pus un mare accent pe materiale, vopsea și finisaje, deși erau mai scumpe decât Tri-ang.

Prin anii 1950, trenulețele de jucărie au devenit cel mai popular cadou pentru băieții tineri, pe măsură ce modelingul de trenuri a crescut la nivel internațional.

În ultimii treizeci de ani, standardele atinse de Hornby, Bachmann și de ceilalți producători moderni i-ar uimi pe modeliștii din "Epoca de Aur".

Un ochi pentru detalii

Atenția la detalii a lui Philip și a celorlalți membri ai Societății de modelism feroviar din Manchester a fost un factor cheie în menținerea Societății pentru atât de mult timp.

El a spus: "Forța motrice în menținerea societății pentru atât de mult timp a fost chiar trăsăturile obsesive care sunt necesare pentru a face și construi aceste modele complexe de trenuri!

"Am depășit limitele acurateței în modelarea trenurilor pentru a face exponatele noastre cât mai realiste posibil."

El a adăugat: "Societatea noastră este perfectă pentru pasionații care vor să atingă cel mai înalt grad de precizie posibil!".

Machetele și decorurile sunt create cu ajutorul computerului de proiectare (CAD) și produse prin Imprimare 3D, cu cardul fiind acum tăiat cu laser.

Mergând în subteran

În acest an, expoziția anuală a Societății de Modelism Feroviar din Manchester revine, după ce pandemia de covid 19 i-a oprit în ultimii doi ani.

Ultimul lor spectacol, în 2019, a atras 3.700 de modeliști și pasionați de trenuri la Manchester. Philip a estimat că 7% dintre vizitatorii expozițiilor lor călătoresc peste 100 de mile.

El a spus: "Oamenii călătoresc mult și bine pentru a veni la expoziția noastră, deoarece este foarte bine văzută. Cei care vin la expozițiile noastre se pot aștepta să vadă o gamă largă de modele din toată țara. În acest an, de exemplu, 5 dintre cele 25 de machete prezente vor fi călătorit peste 320 de kilometri pentru a participa. În plus, două dintre machete sunt văzute în public pentru prima dată."

Print vine de sus!

În timpul acelei emisiuni, chestionarul societății a arătat că publicul a considerat că presa scrisă este cel mai eficient instrument de marketing din punct de vedere al costurilor.

Ca urmare, Filip a comandat 10.000 de Broșuri și pliante pentru a promova revenirea la expoziții a Manchester Model Railway Society, iar de atunci a comandat încă 15 000 de exemplare pentru a le distribui entuziaștilor din întreaga țară.

El a adăugat: "Am fost extrem de impresionat de Solopress. Mi-au transformat ilustrațiile în pliante uimitoare și au ajuns la destinație în 24 de ore de la comandă!"

Însoțit de Bannere cu role și Postere A4, expoziția din acest an este în plină desfășurare acum!

Din nou pe drumul cel bun

În luna decembrie a acestui an, Manchester Model Railway Society va reveni pe calea ferată și va găzdui prima expoziție din ultimii trei ani.

Se așteaptă ca între 3 500 și 4 000 de modeliști, entuziaști și începători să se îmbarce într-o călătorie a nostalgiei.

În cele 83rd expoziție publică, Philip a evidențiat două probleme potențiale cu care se confruntă:

"După doi ani de pauză, ne confruntăm cu două puncte nevralgice. Trebuie să le spunem oamenilor că expoziția noastră se întoarce și unde se află noul nostru sediu, mai mare, din centrul orașului.

"De aceea, Solopress' Flyers a fost atât de esențial pentru noi!"

Pe banda de viteză

Popularul serial TV "The Great Model Railway Challenge" a oferit modelismului feroviar o platformă mai mare și mai televizată pentru a fi văzut.

Acest lucru, combinat cu mai mulți modeliști de profil înalt, cum ar fi Sir Rod Stewart, Jools Holland, producătorul de discuri Pete Waterman și prezentatorii TV Peter Snow și Anne Diamond, au ridicat profilul modelismului feroviar în ultimii ani.

Hornby a observat o creștere a numărului de pasionați de modele de trenuri noi și vechi care au apărut în timpul pandemiei. Lockdown i-a inspirat pe mulți modeliști să își redescopere pasiunea sau să contamineze generațiile mai tinere cu hobby-ul lor.

Considerate adesea ca fiind un hobby pentru cei mai în vârstă, trenurile au cunoscut o injecție de tinerețe în ultimii ani. A existat o creștere meteorică a popularității pe rețelele de socializare. Acest lucru s-a datorat în mare parte viralului Tik Tok trainspotter, Francis Bourgeois.

Aducând trenurile clasice, trenurile clasice și istoria locomotivelor la ordinea zilei, Francis și-a pus pasiunea în centrul atenției. Și-a filmat hobby-ul alături de vedete precum Thierry Henry și a încheiat parteneriate cu mărci precum Gucci și The North Face.

Această injecție de tinerețe este perfectă pentru cluburile de modelism feroviar, precum cel al lui Philip, pentru a le menține în funcțiune în cel de-al doilea secol.

O experiență de 100 de ani

În 2025, Manchester Model Railway Society va sărbători 100 de ani de modelism.

Având la dispoziție câțiva ani pentru a se pregăti, Philip ne-a asigurat că organizarea expoziției centenare este în plină desfășurare.

El a spus: "Pe lângă combinația noastră obișnuită de machete de foarte bună calitate, va exista o cronologie care va prezenta modele de trenuri de-a lungul anilor.

"Plănuim să aducem mai multe modele mai vechi, fragile, dar semnificative din punct de vedere istoric, unele având 90 de ani! Dar vom aduce și unele dintre cele mai speciale și mai actuale modele disponibile, dintre care unele nu le-am mai arătat publicului până acum!"

Pentru a încuraja injecția continuă a tinerilor, copiii pot participa gratuit la toate expozițiile MMRS.

Tinerețea rămâne un element puternic al modelării trenurilor. Philip a remarcat că majoritatea membrilor preferă să construiască modele de trenuri pe care și le amintesc de când erau mai tineri.

Pasiune și expertiză

El a subliniat faptul că clubul și expozițiile sale sunt realizate și gestionate de amatori cu o pasiune arzătoare pentru modelism.

Manchester Model Railway Society a construit modele incredibil de detaliate de-a lungul anilor. Este de înțeles că ar trebui să credeți că etichetarea societății ca fiind amatori este un deserviciu adus dedicării lor.

Credem că experți este un titlu mai potrivit.

Dacă sunteți în căutarea unor experți cu o pasiune la fel de arzătoare pentru imprimare, Solopress vă va acoperi toate nevoile de imprimare.