Întreprinderile britanice "ignoră accesibilitatea în designul tipăriturilor

Am întrebat întreprinderile din Regatul Unit dacă iau în considerare aspectele legate de accesibilitatea designului atunci când creează materiale tipărite, iar rezultatele arată că sunt mai multe întreprinderi care ignoră accesibilitatea decât cele care o iau în considerare.

Mai mult de jumătate (56%) dintre întreprinderi nu iau în considerare nevoi de accesibilitate legate de afecțiuni precum dislexia, daltonismul și demența timpurie - conform sondajului nostru realizat în rândul a 622 de întreprinderi din Regatul Unit. 

Acest lucru înseamnă că peste jumătate din toate materialele de marketing tipărite de către britanicii firmele nu recunosc nevoile de accesibilitate de milioane de persoane din Regatul Unit. 

Dar nu sunt numai vești proaste pentru design accesibil. Cercetările noastre arată că 44% dintre întreprinderi iau în considerare cel puțin o problemă de accesibilitate atunci când creează modele tipărite. Iar 60% dintre firme consideră că ar trebui să ia în considerare problemele de accesibilitate.

Ca răspuns la aceste constatări, am lucrat cu experți în uzabilitate pentru a crea un set de design accesibil șabloane - lansate pentru a coincide cu Săptămâna de conștientizare a dislexiei 2019 (7-13 octombrie). 

Directorul nostru general Simon Cooper spune că "este nevoie de mai multă educație" pentru a evidenția problema accesibilității în proiectare.

 

Problema cu accesibilitatea

Până la 21 de milioane de persoane din Marea Britanie trăiesc în prezent cu probleme de vedere, cognitive sau de învățare. Printre acestea se numără persoanele cu afecțiuni precum dislexia, precum și cele cu probleme de alfabetizare de bază.

Există orientări guvernamentale care prezintă cele mai bune practici pentru crearea de materiale tipărite accesibile. Aceste orientări fac recomandări, cum ar fi dimensiunea minimă a fontului, pentru proiectarea pentru persoanele cu probleme de accesibilitate. Organizații precum British Dyslexia Association publică, de asemenea, următoarele documente orientări privind proiectarea accesibilității.

Cu toate acestea, 56% dintre întreprinderi nu iau în considerare aspectele legate de accesibilitate legate de:

 • Dislexia - o estimare 6,6 milioane de persoane din Marea Britanie suferă de diferite grade de dislexie, potrivit NHS.
 • Daltonism - 3 milioane de persoane sunt daltonist în Regatul Unit. Deficiențe vizuale2 milioane de persoane trăiesc cu deficiențe de vedere care le afectează viața de zi cu zi.
 • Demența timpurie - 850.000 de persoane din Marea Britanie trăiesc în prezent cu demență.
 • Tulburări conexe (ADHD/ probleme de memorie)
 • probleme de alfabetizare de bază - se estimează că 8,7 milioane de persoane din Marea Britanie au probleme literare de bază.

De ce întreprinderile ignoră accesibilitatea

Când au fost întrebați de ce afacerea lor nu a reușit să ia în considerare aspecte legate de design accesibil, respondenții au oferit răspunsuri variate - de la constrângeri de timp până la publicul țintă. Aproape jumătate dintre cei chestionați (46%) au declarat că pur și simplu nu vă gândiți la asta. Am enumerat câteva motive suplimentare din constatările noastre:

 • 1% a spus că este nevoie de prea mult timp și bani
 • 43% a spus că acele categorii demografice nu sunt publicul nostru țintă / nu reprezintă o mare parte din baza noastră de clienți. 
 • 9% a spus că nu cunosc pe nimeni din această categorie demografică.

Cercetarea noastră a arătat că managerii de marketing sunt cei mai predispuși să neglijeze accesibilitatea. Aproximativ două treimi (62%) au declarat că nu iau în considerare persoanele cu nevoi de accesibilitate înainte de a aproba proiectele.

 

Companii care fac diferența

În timp ce multe întreprinderi nu se concentrează asupra accesibilității, sunt multe care o fac. Sondajul nostru a constatat că două cincimi dintre întreprinderi (44%) iau în considerare nevoile de accesibilitate atunci când proiectează materiale tipărite. 

Întrebați de ce fac aceste schimbări, aproape trei sferturi dintre companii au răspuns că doresc să ajungă la cât mai mulți oameni cu materialele lor tipărite, cum ar fi posterele, pliantele și fluturașii.

 

Cinci motive principale pentru care întreprinderile iau în considerare accesibilitatea

 1. Ei doresc ca materialele lor să fie cât mai accesibile posibil - 72%
 2. Au prieteni/familie care sunt afectați de aceste probleme - 28%
 3. Ei cred că publicul lor țintă este afectat de aceste probleme - 28%
 4. Vor să fie văzuți ca o companie care gândește în perspectivă - 27%
 5. Ei sunt afectați personal de una dintre aceste probleme - 13%

Acest lucru intervine într-un moment în care proiectarea accesibilității este o problemă de actualitate. Având în vedere că oamenii accesează din ce în ce mai des serviciile online, organizații precum Serviciul Digital al Guvernului (GDS) au adus serviciile publice online, punând accentul pe crearea de conținut care să răspundă nevoilor utilizatorilor.

 

Ce aspecte iau în considerare întreprinderile?

În rândul întreprinderilor care iau în considerare aspectele legate de accesibilitate, competențele de bază în materie de alfabetizare sunt luate în considerare cel mai mult (60%). Daltonismul (50%) și dislexia (42%) se află pe locul al doilea și al treilea în topul celor mai frecvent luate în considerare.

Accesibilitatea la prețuri accesibile: Distrugerea mitului

Un număr mic de respondenți la sondaj și-au exprimat îngrijorarea cu privire la costurile și timpul pe care le implică crearea unui design accesibil. Dar în rândul întreprinderilor deja proiectarea pentru accesibilitate, 60% a declarat că nu îi costă bani în plus să proiecteze în acest mod. Am descoperit că crearea de tipărituri accesibile costă mai puțin de 100 de lire sterline în 70% de proiecte.

 

Crearea unui design accesibil

Șabloanele noastre de design descriu cum să creați cărți de vizită, pliante și postere accesibile. Am creat aceste șabloane folosind ghidurile guvernamentale de utilizare și informațiile furnizate de British Dyslexia Association (BDA). BDA ne-a acordat statutul de "Asigurat" - recunoscând că șabloanele noastre de design sunt:

 • Eficient în sprijinirea celor cu dislexie
 • Dezvoltat folosind o știință bine stabilită
 • Afirmațiile noastre reflectă cu exactitate ceea ce așteaptă utilizatorul

În plus, acestea sunt enumerate și pe site-ul web al Asociației britanice pentru dislexie.

Concepeți-vă materialele tipărite accesibile folosind șabloanele noastre de design. Aflați mai multe aici.

2 COMENTARII

 1. Un articol foarte bun, vă mulțumesc. În calitate de designer ceva mai matur (!), consider că este firesc să iau în considerare deficiențele legate de vârstă (de exemplu) atunci când lucrez și mă străduiesc să înțeleg procesul de gândire din spatele unora dintre designurile grafice moderne pe care le văd. Eu pun asta pe seama lenei sau a lipsei de pregătire adecvată, în principal, și nici adaptarea la cerințele de afișare "mobilă" nu ajută. Articolul dvs. evidențiază diferențele pe care le poate face doar un pic de gândire, mai ales acum, când stilurile de design online neinstruite se strecoară în grafica tipărită și în stilurile de redactare a textelor.

  • Mulțumesc pentru comentariul tău, Mick. Cuvintele dvs. reflectă în mare parte ceea ce simțim noi în legătură cu accesibilitatea în domeniul tipăriturilor. Vestea bună este că este nevoie doar de o abordare atentă - și de foarte puțin timp și investiții - pentru a aduce îmbunătățiri substanțiale. Conștientizarea este esențială!

Comentariile sunt închise.