Преосмисляне на опаковките: Полезност и стил

крехко преосмисляне на опаковките

Сега повече потребители пазаруват по интернет от всякога и с разпространението на онлайн пазаруването марките преосмислят опаковките. 

Защитен ли е? Щадяща околната среда? Ефективно от гледна точка на разходите? Това и още много други неща, които трябва да вземете предвид, когато опаковате продукти, продавани онлайн.

преосмисляне на бързото опаковане

Помислете за вашата марка

Когато избирате опаковка за вашата компания, имайте предвид, че тя говори за вас и вашата марка. Опаковката е нещо повече от функционалност, тя е възможност да общувате с клиентите си и да им напомняте защо са избрали да пазаруват при вас. Отличните практики за опаковане и доставка насърчават лоялността на клиентите. За да направите своята успешна, поставете се на мястото на клиентите си. Какво смятате, че те биха искали да видят в пощата и какво трябва да бъде включено в нея?

Обмислете включването на:

преосмисляне на опаковките на комплименти

Заедно със закупените артикули. Макар че в идеалния случай опаковката трябва да е стилна, да отразява марката ви и да защитава това, което публикувате, тя трябва също така да отразява усещането и индивидуалността на вашата марка и магазин. В зависимост от бюджета ви и вида на бизнеса, който управлявате, може дори да искате да експериментирате с домашно направени опаковки, тъй като те могат да бъдат достъпен и уникален вариант.

Страхотни опаковки за многократна употреба

Опаковките за многократна употреба също набират популярност. Някои компании започват да създават транспортни контейнери и опаковки, като ръчни кутии, опаковки за ръкави и кутии, от здрави материали, като например коропласт. Те могат да бъдат връщани в центровете за доставка или чрез куриери и използвани повторно за бъдещи поръчки. Въпреки че опаковките за многократна употреба може да са по-значителна инвестиция в началото, в дългосрочен план те могат да спестят пари на компаниите; да не говорим за факта, че са по-добри за Земята.

Страхотни примери

"Fragile" е чудесен пример за това как марките преосмисляне на опаковката за ерата на онлайн купувачите. Вече не само книги и DVD-та се купуват онлайн; дори домакински съдове и други деликатни предмети се поръчват по интернет. Подобен на пашкул транспортен контейнер има гъвкава защитна обвивка, която се приспособява към поставеното в него. Разтегната в две рамки за структура, наподобяваща куфарче, мембраната сякаш приютява това, което се намира в нея. След това тя се поставя в обикновена транспортна кутия. Този иновативен дизайн прави Fragile устойчив и траен избор за транспортиране на предмети със странна форма.

Друга креативна нова характеристика на някои опаковки е умелото въже за разкъсване, използвани за по-лесно отваряне. Връзката за разкъсване се залепва за лентата, запечатваща кутията, като краят ѝ се поставя между отворите на кутията за лесен достъп. Понастоящем в процес на разработване от Quirky, това е продукт, който, ако получи достатъчно гласове и внимание, би могъл да се произвежда масово в бъдеще.

крехко преосмисляне на опаковките

4 R на опаковката

Винаги, когато сте преосмисляне на опаковката, независимо дали става въпрос за нов дизайн или използван материал, е разумно да се имат предвид "4-те R".

  • Намаляване: Консолидирайте поръчките, за да доставите повече продукти в по-малко опаковки
  • Повторна употреба: Използвайте опаковките отново, особено транспортните кутии и подложки.
  • Връщане: Донесете или изпратете обратно опаковката в местните магазини или търговски обекти за доставка
  • Рециклиране: Велпапето и други материали, включително полиетиленово фолио, могат да бъдат разградени и превърнати в нещо ново.

Имайки предвид тези примери и идеи, има много неща, които трябва да се вземат предвид по отношение на опаковането и изпращането на продукти, продавани онлайн. Дори и да няма време да приложите тези мисли през този сезон на празнично пазаруване, винаги можете да ги приложите през новата година!

Чудесно за вашия бизнес

Отпечатване на фактури, бележки или комплименти за да ги включите към поръчките си и да добавите допълнително професионално докосване.