Een andere kijk op verpakking: Bruikbaarheid en stijl

breekbare heroverweging van verpakking

Meer consumenten winkelen nu op het internet dan ooit tevoren en nu online winkelen steeds populairder wordt, denken merken na over verpakkingen. 

Is het beschermend? Milieuvriendelijk? Kosteneffectief? Dit en nog veel meer zijn allemaal uitstekende punten om in overweging te nemen bij het verpakken van producten die online worden verkocht.

Snel verpakken heroverwegen

Denk na over je merk

Wanneer u een verpakking voor uw bedrijf kiest, bedenk dan dat deze iets zegt over u en uw merk. Een verpakking is meer dan alleen functioneel, het is een kans om met uw klanten te communiceren en hen eraan te herinneren waarom ze ervoor kozen om bij u te winkelen. Geweldige verpakkingen en verzendpraktijken moedigen klantenloyaliteit aan. Om die van u tot een succes te maken, moet u in de huid van uw klanten kruipen. Wat denk je dat ze graag in de post zouden willen zien en wat zou erin moeten zitten?

Denk ook aan:

de verpakking van compliment slips heroverwegen

Samen met de gekochte artikelen. Hoewel een verpakking idealiter stijlvol moet zijn, een afspiegeling van je merk en beschermend voor wat je post, moet het ook het gevoel en de persoonlijkheid van je merk en winkel weerspiegelen. Afhankelijk van je budget en het soort bedrijf dat je runt, wil je misschien zelfs experimenteren met zelfgemaakte verpakkingen, omdat dit een betaalbare en unieke optie kan zijn.

Geweldige herbruikbare verpakking

Herbruikbare, retourverpakkingen worden ook steeds populairder. Sommige bedrijven beginnen verzendcontainers en pakketten, zoals handdozen, sleeve packs en dozen, te maken van stevige materialen zoals coroplast. Ze kunnen worden teruggebracht naar verzendcentra of via koeriersdiensten en opnieuw worden gebruikt voor toekomstige bestellingen. Hoewel herbruikbare verpakking aanvankelijk een grotere investering kan zijn, kan het bedrijven op de lange termijn geld besparen; om nog maar te zwijgen van het feit dat het beter is voor de aarde.

Geweldige voorbeelden

"Fragile" is een geweldig voorbeeld van hoe merken verpakking heroverwegen voor het tijdperk van online shoppers. We kopen niet alleen boeken en dvd's meer online, zelfs huishoudelijke artikelen en andere delicate voorwerpen worden via internet besteld. Het is een coconachtige transportcontainer met een flexibele, beschermende huid die zich vormt naar alles wat erin wordt geplaatst. Het membraan, dat in twee frames is gespannen voor een aktetasachtige structuur, lijkt zich te omhullen met wat erin zit. Vervolgens wordt het in een conventionele verzenddoos geplaatst. Dit innovatieve ontwerp maakt van Fragile een veerkrachtige en duurzame keuze voor het verzenden van vreemd gevormde items.

Een ander creatief nieuw kenmerk van sommige verpakkingen is de slimme scheurkoordgebruikt om het openen te vergemakkelijken. Het touwtje van het scheursnoer wordt vastgeplakt aan de tape die de doos sluit, met het uiteinde rustend tussen de opening van de kleppen van de doos voor gemakkelijke toegang. Quirky ontwikkelt dit product momenteel en als het genoeg stemmen en aandacht krijgt, zou het in de toekomst in massaproductie kunnen worden genomen.

breekbare heroverweging van verpakking

De 4 R's van verpakken

Wanneer je verpakking heroverwegenOf het nu gaat om een nieuw ontwerp of het gebruikte materiaal, het is verstandig om de "4 R's" in gedachten te houden.

  • Verminderen: Bestellingen consolideren om meer producten in minder verpakkingen te leveren
  • Hergebruik: Gebruik verpakking opnieuw, vooral verzenddozen en opvulmaterialen
  • Retourneren: Breng of stuur de verpakking terug naar plaatselijke verzendwinkels of verkooppunten
  • Recyclen: Golfkarton en andere materialen, waaronder polyethyleenfolie, kunnen allemaal worden afgebroken en tot iets nieuws worden verwerkt.

Met deze voorbeelden en ideeën in gedachten is er genoeg om over na te denken als het gaat om het verpakken en verzenden van online verkochte producten. Zelfs als er geen tijd is om deze ideeën in actie te brengen voor deze feestdagen, kun je ze altijd implementeren voor het nieuwe jaar!

Geweldig voor uw bedrijf

Facturen, notities of compliment glijdt om bij je bestellingen te voegen voor een extra professionele touch.