Beermat-figurer - den ydmyge rutsjebane får en designmakeover

Hattie Stewarts beermat-figurer

Inkygoodness, eksperterne i at finde nye og spændende talenter inden for illustration og lavpraktisk kunst, har brugt Ølmåtter i deres seneste karakterdesignprojekt.

Inkygoodness Beermat Characters logoInspireret af det usædvanlige tema Beermat-tegn..., kreative eksperter Inkygoodness viser talenterne hos over 80 internationale kunstnere og illustratorer i en ny udstilling i London, som åbner i næste uge. Hver kunstner har fået til opgave at omdanne den enkle bamse til en karakter - med overraskende og dejlige resultater!

Den ydmyge coaster bruges ofte som ad hoc-skitseblok nede på pubben, især under en ophedet udveksling af ideer og meninger. De har i årenes løb givet tusindvis af designere og forretningsfolk mange lysglimt af alkoholiseret inspiration. Så det er kun passende, at en gruppe talentfulde kunstnere nu har besluttet at give noget tilbage til dette klassiske stykke pap.

At køre på en drøm

"Resultaterne har været langt bedre, end vi kunne have håbet på," siger Lisa Hassell, grundlægger og kreativ direktør for Inkygoodness, i sit seneste interview med Designuge. "Det talent, den dygtighed og den rene fantasi, der er gået forud for produktionen af kunstværkerne, er utrolig."

De deltagende kunstnere i den kommende Beermat Characters-udstilling er bl.a:

David Shillinglaw

David Shillinglaws beermat-figurer

David Shillinglaws Beergoggles' kunstværker udforsker de forskellige tilstande af alkoholisk beruselse. Efter kunstnerophold i Japan og Sydafrika bor og arbejder David nu i en gammel, ombygget lagerbygning i London.

"Davids arbejde er inspireret af hans egne tanker og ideer om verden og er fyldt med former, farver, stærke linjer og sprængfyldt med typografiske budskaber."
-Inkygoodness

El Tobe

El Tobe beermat-figurer

Vi har alle været der. For mange øl, og rummet begynder at snurre. Den slørede følelse af at være fyldt med øl var inspirationen bag El Tobe's Kvartetten af Boozers Beermat Characters. "De kaldes pub-verdenens gremlins og kommer kun frem, når du har fået en for meget," spøger El Tobe. "Hvis du kan se dem, er det nok på tide at gå hjem!"

"Om dagen arbejder El Tobe som grafisk designer på bureauet 'ditto', og om natten skaber han sine dystre, komiske illustrationer."
-Inkygoodness

Hattie Stewart

Hattie Stewarts beermat-figurer

Disse Hello Cheeky-ølbrikker er udelukkende skabt med fluorescerende Posca-tuscher og er Hattie Stewart's lyse og farverige bidrag til Inkygoodness' geniale kunsteksperiment. Hatties kunder omfatter Adidas, Diesel og Urban Outfitters.

"Hattie er berømt for sine iøjnefaldende, surrealistiske og mere end en smule frække illustrationer."
-Inkygoodness

Hr. Oksekød

Mr the Beef beermat-karakteren

Mr the Beef er en kunstner og illustrator fra Nottingham. Hans Bird (Of Peace), Brewdog og Teen Wolf Beermat Characters vil kunne ses på udstillingen.

"Med inspiration fra gadekunst, design fra midten af århundredet, overhørte samtaler, brutalistisk arkitektur og en barndom i 1980'erne er Mr the Beefs arbejde centreret omkring den humoristiske verden af figurer, der fylder hans skitsebøger."
-Inkygoodness

@mrthebeef på Twitter

Legetøjsfabrik

Toy Factory brætspil med beermat-figurer

Den Antwerpen-baserede kunstner Sam De Buysscher, også kendt som Legetøjsfabrikhar udviklet et sejt Who Buys Da Next Round? Beermat Characters brætspil. Hver af de seks karakterbrikker i dette spil repræsenterer en typisk følelse, man føler, når man er fuld: The Beast, The Sleeper, The Overjoyed, The Nutcase, The Emo og The Addict. Hvem ville du være på en aften i byen?

"Sam leger med klare og stærke farver, 1950'er-design og en masse humor, og hans ironiske kreationer er blevet vist på gadehjørner, plakater, butiksvinduer og kommercielle illustrationsprojekter."
-Inkygoodness

16 KOMMENTARER

 1. De er fantastiske. Det minder mig om Joni Mitchell-sangen "På bagsiden af en tegnefilmscoaster... tegnede jeg et kort over Canada ... med dit ansigt tegnet på to gange."

 2. God idé - at have nogle med (ahem, ansvarlige) ideer til drukspil burde give et par grin eller udfylde et tomrum, når en runde venter ...

 3. Fantastisk idé, drenge og piger, der helt sikkert vil pifte indretningen op i nogle af de kedelige etablissementer her omkring! Måske ville spejle også hjælpe!

 4. Dette er et godt stykke kreativ tænkning, der er omsat til praksis og bringer sjov og interesse ind i et funktionelt stykke hverdagstøj.

 5. Jeg er vild med dem! De er sjove, de er ikke prætentiøse... Jeg har før lagt mærke til funky beermats på pubber og overvejet at beholde dem, men de ender altid med at være våde og ødelagte sidst på aftenen, og ingen vil have dem med hjem (en parallel til mit eget liv? Haha!).

 6. Hvilke funky ølkassedesigns - en måde at udtrykke sig på - kunne også bruges til kopper te og kaffe for at maksimere brugen af dem?

 7. Jeg elsker de usædvanlige designs, og jeg finder altid mig selv i at lege med beermattene, når jeg har fået et par stykker! Et af de bedste beermat-designs var et lille vindue med plads, og pubben stillede kuglepenne til rådighed, som folk kunne skrive i. Det var nogle meget kreative designs!

 8. Jeg kan virkelig godt lide El Tobes design, de ville passe rigtig godt til en flaske Desperado en fredag aften!

 9. Det er tydeligt, at der vil blive vist nogle store talenter på denne udstilling. Min favorit fra det lille udvalg ovenfor må være Mr the Beef. Når jeg ser på nogle af hans andre værker, synes jeg, at den minimalistiske brug af farver gør de samlede illustrationer meget visuelt tiltalende.

  Sam De Buysschers indarbejdelse af spilelementer i de illustrerede ølbrikker er en god idé, og jeg vil være interesseret i at se, om nogen fortsætter ad denne udviklingsvej i fremtiden.

  Selv om jeg synes, at El Tobes kreationer er fantastiske, er de måske lidt upraktiske; ville de begynde at blive brugt som hatte, når folk har fået en drink for meget?

  Uanset om beermattene er funktionelle eller ej, er der ingen tvivl om, at Inkygoodness har valgt nogle fantastiske kunstnere at vise frem!

Der er lukket for kommentarer.