Beermat personages - de nederige onderzetter krijgt een design makeover

Hattie Stewart beermatekens

Inkygoodness, de experts in het vinden van nieuw en opwindend talent in illustratie en lowbrow kunst, hebben gebruik gemaakt van bierviltjes in hun nieuwste karakterontwerpproject...

Inkygoodness Beermat tekens logoGeïnspireerd door het ongebruikelijke thema van Beermat Personagescreatieve mavens Inkygoodness toont de talenten van meer dan 80 internationale kunstenaars en illustratoren in een nieuwe tentoonstelling in Londen die volgende week opent. Elke kunstenaar kreeg de uitdaging om de eenvoudige beermat te transformeren in een personage - met verrassende en verrukkelijke resultaten!

De bescheiden onderzetter wordt vaak gebruikt als ad-hoc schetsblok in de kroeg, vooral tijdens een verhitte uitwisseling van ideeën en meningen. In de loop der jaren hebben ze duizenden ontwerpers en zakenmensen voorzien van vele door alcohol gevoede inspiratiemomenten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een groep getalenteerde kunstenaars heeft besloten iets terug te doen voor dit klassieke stuk karton.

Varen op een droom

"De resultaten zijn veel beter dan we hadden kunnen hopen", zegt Lisa Hassell, de oprichter en creatief directeur van Inkygoodness, in haar recente interview met Design Week. "Het talent, de vaardigheid en de pure verbeeldingskracht waarmee het kunstwerk is gemaakt, is ongelooflijk."

Deelnemende kunstenaars aan de komende Beermat Characters tentoonstelling zijn onder andere:

David Shillinglaw

David Shillinglaw beermatekens

David Shillinglaw's Het werk van Beergoggles verkent de verschillende toestanden van alcoholische roes. Na residenties in Japan en Zuid-Afrika woont en werkt David nu in een oud omgebouwd pakhuis in Londen.

"Geïnspireerd door zijn eigen gedachten en ideeën over de wereld, zit Davids werk vol met vormen, kleur, sterke lijnen en barstensvol typografische boodschappen."
-Inkygoodness

El Tobe

El Tobe beermat personages

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Te veel bier en de kamer begint te draaien. Dat wazige, pint-morsende gevoel was de inspiratie achter El Tobe's kwartet Boozers Beermat Personages. "Gelabeld als de gremlins van de pubwereld, komen ze alleen tevoorschijn als je er één te veel op hebt," grapt El Tobe. "Als je ze kunt zien, is het waarschijnlijk tijd om naar huis te gaan!"

"Overdag werkt El Tobe als grafisch ontwerper bij bureau 'dito' en 's nachts maakt hij zijn duister komische illustraties."
-Inkygoodness

Hattie Stewart

Hattie Stewart beermatekens

Deze Hello Cheeky bierviltjes zijn volledig gemaakt met fluorescerende Posca markeerstiften. Hattie Stewart's heldere en kleurrijke bijdrage aan het ingenieuze kunstexperiment van Inkygoodness. Hattie's klanten zijn onder andere Adidas, Diesel en Urban Outfitters.

"Oogverblindend, surrealistisch en meer dan een beetje brutaal, Hattie is beroemd om haar eigenzinnige, licht sinistere illustraties."
-Inkygoodness

Meneer de Rund

Mr de Beef beermat karakter

Mr the Beef is een kunstenaar en illustrator uit Nottingham. Zijn Bird (Of Peace), Brewdog en Teen Wolf Beermat Characters zullen te zien zijn op de tentoonstelling.

"Mr the Beef laat zich inspireren door straatkunst, design uit het midden van de vorige eeuw, afgeluisterde gesprekken, brutalistische architectuur en een jeugd in de jaren 80. Zijn werk draait om de humoristische wereld van personages die zijn schetsboeken vullen."
-Inkygoodness

@mrthebeef op Twitter

Speelgoedfabriek

Toy Factory beermat personage bordspel

De Antwerpse kunstenaar Sam De Buysscher, alias Speelgoedfabriek, heeft een cool Wie koopt de volgende ronde? Beermat Characters bordspel ontwikkeld. Elk van de zes karakters in dit spel vertegenwoordigt een typische emotie die iemand voelt als hij dronken is: The Beast, The Sleeper, The Overjoyed, The Nutcase, The Emo en The Addict. Wie zou jij zijn tijdens een avondje uit?

"Spelend met felle en sterke kleuren, jaren '50 design en veel humor, zijn Sam's tongue-in-cheek creaties verschenen op straathoeken, posters, etalages en commerciële illustratieprojecten."
-Inkygoodness

16 REACTIES

 1. Deze zijn geweldig. Het doet me denken aan het liedje van Joni Mitchell "op de achterkant van een cartoononderzetter... tekende ik een kaart van Canada... met jouw gezicht er twee keer op getekend."

 2. Geweldig idee - heb een paar (ahem, verantwoordelijke) ideeën voor drankspelletjes die een paar lachsalvo's moeten opleveren of een ruimte moeten vullen als er een rondje wordt gewacht...

 3. Fantastisch idee jongens en meisjes, verlevendigt zeker het decor in sommige van de sjofele etablissementen hier in de buurt! Misschien zouden gespiegelde exemplaren ook helpen!

 4. Geweldige ontwerpen, ik ben dol op het Who Buys Da Next Round? Beermat spel, kan zeker een set gebruiken in mijn buurt.

 5. Dit is een geweldig stukje creatief denken dat in de praktijk wordt gebracht en plezier en interesse toevoegt aan een functioneel stuk tafelgerei voor alledag.

 6. Deze vind ik geweldig. Ik ben er helemaal voor om goede kunst en design te zien, waar ik ook ga.

 7. Bierviltjes zijn weer in de mode. Ik hou van de spons Bob-achtige exemplaren. Geweldig voor familiecafés.

 8. Ik vind ze geweldig! Ze zijn leuk, ze zijn niet pretentieus... Ik heb al eerder leuke bierviltjes in cafés gezien en overwogen om ze te houden, maar aan het eind van de avond zijn ze altijd doorweekt en kapot en wil niemand ze mee naar huis nemen (een parallel met mijn eigen leven? Haha!).

 9. Welke funky bierviltjeontwerpen - een manier van zelfexpressie - kunnen ook worden gebruikt voor kopjes thee en koffie om ze optimaal te benutten?

 10. Ik hou van de ongewone ontwerpen, ik vind mezelf altijd afwezig spelend met de beermats als ik er een paar heb gehad! Een van de beste beermat-ontwerpen was een klein venster met ruimte en de pub had pennen voor mensen om in te krabbelen, een aantal zeer creatieve ontwerpen!

 11. Ik hou echt van de ontwerpen van El Tobe, ze zouden goed passen bij een fles Desperado op een vrijdagavond!

 12. Het is duidelijk dat er groot talent te zien zal zijn op deze tentoonstelling. Mijn favoriet uit de kleine selectie hierboven is Mr the Beef. Als ik naar een aantal van zijn andere werken kijk, vind ik het minimalistische gebruik van kleur de illustraties erg visueel aantrekkelijk maken.

  De integratie van spelelementen in de geïllustreerde bierviltjes van Sam De Buysscher is een geweldig idee en ik ben benieuwd of iemand in de toekomst op deze weg doorgaat.

  Hoewel ik El Tobe's creaties prachtig vind, zijn ze misschien een beetje onpraktisch; zouden ze worden gebruikt als hoeden wanneer mensen een drankje te veel op hebben?

  Of de beermatten nu functioneel zijn of niet, er bestaat geen twijfel over dat Inkygoodness een aantal geweldige artiesten heeft uitgekozen om te laten zien!

Reacties zijn gesloten.