Markedsføring af Roller Derby: Spred budskabet om dit hold

Roller derby-marketing for hold som dette i Toronto, Canada
Roller derby i Toronto, Canada.

Ønsker du at øge kendskabet til dit roller derby-hold? Uanset om du er på udkig efter fans, skatere eller sponsorer, kan du lave et stort "smash" med disse vigtige trin til at blive bemærket.

Roller derby-markedsføring behøver ikke at være kompliceret eller dyr - i betragtning af at de fleste hold drives af ligamedlemmer med mindre budgetter, som måske ikke har markedsføringserfaring som deres "daglige arbejde", er det vigtigt at holde det enkelt og overkommeligt. Når det er sagt, vil man med et lille budget komme langt i forhold til at tiltrække den ønskede opmærksomhed.

Dit team hedder ... hvad?

Hvis du opretter et nyt hold eller endda rebrander et eksisterende, er navnet på holdet et vigtigt punkt at overveje med det samme. Mens liganavne bør være enkle, er holdnavne et sted, hvor man kan være lidt mere kreativ og finurlig. Hvis du har problemer med at finde på noget, kan du lade dig inspirere af:

 • Din by eller region - især hvis den har et kælenavn eller er kendt for noget bestemt.
 • Populær eller alternativ kultur som f.eks. gyserfilm og bands.
 • Ordspil, rim og remser, der beskriver klubbens holdning eller indstilling.
 • Hvad andre hold rundt om i verden har kaldt sig selv.

Navne, der er knyttet til holdets placering, er især gode ideer, da de gør jer let genkendelige både i markedsføringsøjemed og når det er tid til at deltage i konkurrencer. Overvej jeres navn nøje - det kan være et stort arbejde og en stor udgift at rebrande og ændre det.

Vær kreativ med dit logo

Logodesign er helt sikkert et område, hvor du gør klogt i at investere lidt penge. Undgå fælden med at gøre det for rodet eller trække på for mange forskellige billeder og kilder. Et rent logo med relevant grafik og design vil se godt ud i meget længere tid. Dit logo er det umiddelbart genkendelige billede, der repræsenterer dit team, så det er værd at gøre det godt.

Seaside Siren Roller Girls er et roller derby-hold i Southend-on-Sea, Essex.
Logoet for Seaside Siren Roller Girlset roller derby-hold i Southend-on-Sea, Essex.

Udvikl en tilstedeværelse på internettet

En god hjemmeside er vigtig, og din marketingindsats for roller derby er ikke komplet uden den. Din hjemmeside behøver ikke at være stor, detaljeret eller dyr - faktisk er enklere ofte bedre. Gør den stilfuld, overskuelig og nem at navigere rundt på, så vil de besøgende blive mere tilfredse med deres websurfing. Glem ikke at inkludere, når du bygger din hjemmeside:

 • En grundlæggende introduktion til din klub.
 • En liste over kommende kampe og turneringer.
 • Nævn dine sponsorer.
 • Information til potentielle skøjteløbere, herunder datoer for prøvetræning.
 • Detaljer om særlige begivenheder eller fundraising.
 • En adresse og en placering, der er endnu bedre med et link til et Google-kort.
 • Opdaterede kontaktoplysninger.

Det er en god idé at holde interne teamnyheder væk fra hjemmesiden eller i et særligt afsnit, da de er irrelevante for andre besøgende (fans, potentielle skøjteløbere og sponsorer) og kan være forvirrende eller afskrækkende at læse. Hvis du vil have det på samme hjemmeside, kan du overveje en separat side eller blogkategori, der kun henvender sig til nuværende teammedlemmer, så oplysningerne er samlet ét sted. Andre ting, du skal undgå, er for mange mærkelige skrifttyper, animeret grafik og distraherende pop-ups.

Lige så vigtig din hjemmeside er for at opbygge din fanbase og tiltrække opmærksomhed til din klub, lige så vigtigt er det, at du bruger mere end det til at nå ud. På de sociale medier kan du bruge alt fra Facebook og Twitter til Instagram og Pinterest til at sprede budskabet. Kampresultater, skadesrapporter, fotos, fundraising, kommende prøvetræninger og meget mere kan deles på de sociale platforme, du vælger.

Hvis du ikke har meget tid og mange ressourcer at bruge på din online marketingkampagne, så hold dig til de vigtigste sociale sites som Facebook og Twitter. Forgren dig så derfra, når du føler dig i stand til det.

Roller derby-marketing for hold som dette i Toronto, Canada
Roller derby i Toronto, Canada.

Print ting

Et andet værdifuldt område, der kræver en lille økonomisk investering; print er nøglen til din markedsføring af roller derby. Hvis du kun kan vælge tre ting at printe, så vælg følgende:

 • Visitkort - til at uddele til potentielle sponsorer, så de hurtigt og nemt kan se, hvem du er, hvad du er ude efter, og hvordan de kan kontakte dig.
 • Brochurer - for at reklamere for kommende arrangementer, fundraising-aftener og skøjteprøver.
 • Plakater - Når du har begivenheder at promovere, er plakater placeret på strategiske steder i byen med nogle stærke billeder en god måde at lade folk vide, hvad du har gang i.

Gå i gang med at netværke

Dit opsøgende arbejde får et mere personligt præg, hvis du rent faktisk kommer ud og møder folk til lokale arrangementer - og det kan gøres på mange forskellige måder, som alle har potentiale til at være til stor gavn for dit hold. Hvis det er sponsorer, du søger, så læg skøjterne til side et øjeblik, og tag ud til lokale netværksarrangementer. Det er måske det sidste, du ville tænke på at deltage i, men alle er der for at markedsføre sig selv - ligesom dig! Vær forberedt på at tale om fordelene ved din sport, den vækst, den oplever, og de positive aspekter for de involverede kvinder. For at få en ekstra fordel skal du have dine visitkort klar. Måske vil du endda printe et lille antal flyers, der specifikt fokuserer på, hvorfor og hvordan lokale virksomheder skal sponsorere dig, så du kan give dem til de kontakter, du skaber.

Andre lokale begivenheder som f.eks. velgørenhedsløb, fester og messer har også et stort potentiale for at øge din eksponering. Selv om det måske ikke er her, du skal finde sponsorer, er det her, du kan finde fans og potentielle skatere samt uddanne offentligheden og aflive myter om din sport.

Central City Roller Girls roller derby marketingdommer
En dommer fra Central City Roller Girls.

Sæt fokus på det sjove i fundraising

Tricket med fundraising er følgende: Uanset hvad du vælger at gøre, så gør det sjovt og tilgængeligt for et stort antal mennesker i dit lokalsamfund. Prøv fancy dress skate-a-thons, søg efter donationer af præmier til tombolaer og sælg billetter til fans eller live musikaftener, hvor billetindtægterne doneres til dit hold. Når du forsøger at samle penge ind, så sørg for at sprede budskabet overalt, hvor det er muligt - kontakt den lokale avis, skriv om det på Facebook, bed dine kontakter om at re-tweete; råb det ud fra hustagene!

To punkter, du kan tage med dig, er følgende:

 • Vær ikke bange for at spørge. Hvis du ikke spørger, får du ikke. Nogle gange venter folk, som måske er villige til at tilbyde deres støtte, på at blive spurgt specifikt. Og andre har måske ikke tænkt på det, men når ideen bliver bragt på bane, vil de gerne bidrage.
 • Angiv fordelene. Overbevis folk om, hvorfor de skal sponsorere dig. Hvad vil de få ud af det? Hvordan vil det få dem til at se ud? På hvilke måder gavner det samfundet?

Uanset hvilken retning du tager dit roller derby-hold i, så vær original og autentisk. Du vil vinde tilhængere og tiltrække opmærksomhed til et foretagende, som tydeligvis har så mange dedikerede tilhængere. Og ligesom du ikke er bange for at være hård, når du tager skøjterne på, skal du heller ikke tøve, når du tager dem af. Man kan komme langt med lidt vedholdenhed.