Roller Derby Marketing: Răspândiți cuvântul despre echipa dvs.

Roller derby marketing pentru echipe ca aceasta din Toronto Canada
Roller derby în Toronto, Canada.

Vrei să crești gradul de conștientizare a echipei tale de roller derby? Fie că sunteți în căutare de fani, patinatori sau sponsori, faceți un mare "smash" cu acești pași esențiali pentru a vă face remarcat.

Marketingul pentru Roller Derby nu trebuie să fie complicat sau scump - având în vedere că majoritatea echipelor sunt conduse de membri ai ligii cu bugete mai mici, care poate nu au experiență în marketing ca "job de zi", este important să fie simplu și accesibil. Acestea fiind spuse, având un buget mic stabilit, va ajuta foarte mult la atragerea atenției dorite.

Echipa ta se numește... ce?

Dacă înființați o nouă echipă sau chiar schimbați brandul uneia existente, un punct important de luat în considerare imediat este numele acesteia. În timp ce numele ligilor ar trebui să fie simple, numele echipelor sunt locul în care poți deveni puțin mai creativ și mai excentric. Dacă aveți probleme în a găsi ceva, vă puteți inspira din:

 • Orașul sau regiunea dumneavoastră - mai ales dacă are o poreclă sau este renumit pentru ceva anume.
 • Cultura populară sau alternativă, cum ar fi filmele și formațiile de groază.
 • Puns, rime și jocuri de cuvinte care descriu atitudinea sau perspectiva clubului dumneavoastră.
 • Cum se numesc alte echipe din întreaga lume.

Numele legate de locația echipei dvs. sunt o idee foarte bună, deoarece vă vor face ușor de identificat atât în scopuri de marketing, cât și atunci când va veni momentul să participați la concursuri. Gândiți-vă cu atenție la numele dumneavoastră - schimbarea numelui și schimbarea acestuia poate reprezenta o cantitate considerabilă de muncă și cheltuieli.

Fii creativ cu logo-ul tău

Designul logo-ului este cu siguranță un domeniu în care ar fi înțelept să investești ceva bani. Evitați capcana de a-l face prea aglomerat sau de a vă inspira din prea multe imagini și surse diferite. Un logo curat, cu o grafică și un design relevante, va arăta bine pentru mult mai mult timp. Logo-ul dvs. este imaginea imediat recognoscibilă care vă reprezintă echipa, așa că merită să fie unul bun.

Seaside Siren Roller Girls sunt o echipă de roller derby din Southend-on-Sea Essex.
Logo-ul Seaside Siren Roller Girls, o echipă de roller derby din Southend-on-Sea, Essex.

Dezvoltarea unei prezențe pe Internet

Un site web bun este esențial, iar eforturile tale de marketing pentru roller derby nu vor fi complete fără el. Site-ul dvs. nu trebuie să fie imens, elaborat sau scump - de fapt, mai simplu este adesea mai bine. Faceți-l elegant, dezordonat și ușor de navigat, iar vizitatorii acestuia vor fi mai mulțumiți de experiența lor de navigare pe internet. Când vă construiți site-ul, nu uitați să includeți:

 • O introducere de bază despre clubul dumneavoastră.
 • O listă cu meciurile și turneele viitoare.
 • Menționarea sponsorilor dumneavoastră.
 • Informații pentru potențialii patinatori, inclusiv datele de probă.
 • Detalii despre evenimente speciale sau de strângere de fonduri.
 • O adresă și o locație, îmbunătățită și mai mult cu un link către o hartă Google.
 • Informații de contact actualizate.

Este o bună practică să nu publicați știrile interne ale echipei pe site-ul web sau să le păstrați într-o secțiune dedicată, deoarece acestea sunt irelevante pentru ceilalți vizitatori (fani, potențiali patinatori și sponsori) și se pot dovedi confuze sau neplăcute. Dacă doriți să le păstrați pe același site web, puteți lua în considerare o pagină separată sau o categorie de bloguri destinate doar membrilor actuali ai echipei, ceea ce va păstra informațiile într-un singur loc. Alte lucruri de evitat sunt fonturile prea ciudate, grafica animată și pop-up-urile care distrag atenția.

Oricât de imperativ ar fi site-ul dvs. pentru a vă construi o bază de fani și pentru a atrage atenția asupra clubului dvs., veți avea nevoie de mai mult decât atât pentru a vă extinde. În ceea ce privește rețelele sociale, puteți apela la tot ceea ce este necesar, de la Facebook și Twitter la Instagram și Pinterest, pentru a răspândi vestea. Rezultatele meciurilor, rapoartele de accidentări, fotografiile, eforturile de strângere de fonduri, probele viitoare și multe altele pot fi împărtășite pe platformele sociale alese de dumneavoastră.

Dacă nu dispuneți de mult timp și resurse pentru a vă dedica campaniei de marketing online, limitați-vă la site-urile sociale de bază, cum ar fi Facebook și Twitter. Apoi, ramificați-vă de acolo, după cum vă simțiți capabil.

Roller derby marketing pentru echipe ca aceasta din Toronto Canada
Roller derby în Toronto, Canada.

Imprimă lucruri

Un alt domeniu valoros care va necesita o mică investiție financiară; imprimarea este esențială pentru roller derby marketing. Dacă puteți alege doar trei lucruri pe care să le imprimați, alegeți următoarele:

 • Cărți de vizită - pe care să o înmânați potențialilor sponsori, oferindu-le o referință rapidă și ușoară despre cine sunteți, ce urmăriți și cum vă pot contacta.
 • Pliante - pentru a anunța evenimentele viitoare, serile de strângere de fonduri și probele pentru patinatori.
 • Postere - odată ce aveți evenimente de promovat, posterele plasate în locații strategice din oraș, cu elemente vizuale puternice, sunt o modalitate excelentă de a anunța oamenii despre ceea ce aveți de făcut.

Du-te la rețea

Acțiunile de sensibilizare vor avea o notă mai personală dacă vă întâlniți cu oamenii la evenimente locale, iar acest lucru se poate face într-o mare varietate de moduri, toate acestea având potențialul de a fi extrem de benefice pentru echipa dumneavoastră. Dacă sunteți în căutare de sponsori, lăsați patinele deoparte pentru o clipă și mergeți la evenimentele locale de networking de afaceri. S-ar putea să fie ultimul lucru la care v-ați gândi să participați, dar toată lumea este acolo pentru a se comercializa - la fel ca și dumneavoastră! Fiți pregătită să vorbiți despre beneficiile sportului dvs., despre creșterea pe care o cunoaște și despre aspectele pozitive pentru femeile implicate. Pentru a obține un avantaj suplimentar, aveți la îndemână cărțile de vizită. Este posibil să doriți chiar să tipăriți un număr mic de pliante axate în mod special pe motivul și modul în care întreprinderile locale ar trebui să vă sponsorizeze, astfel încât să le puteți lăsa cu contactele pe care le faceți.

Alte evenimente locale, cum ar fi plimbările caritabile, târgurile și bâlciurile, au, de asemenea, un mare potențial de creștere a expunerii dumneavoastră. Deși s-ar putea să nu fie locurile în care să căutați sponsori, la acestea ați putea găsi fani și potențiali patinatori, precum și să educați publicul și să risipiți miturile despre sportul dumneavoastră.

Central City Roller Girls Roller derby Roller derby arbitru de marketing
Un arbitru de la Central City Roller Girls.

Puneți distracția în strângerea de fonduri

Secretul pentru strângerea de fonduri este următorul: indiferent ce alegeți să faceți, faceți-o să fie distractivă și accesibilă pentru un număr mare de persoane din comunitatea dumneavoastră. Încercați să vă îmbrăcați elegant, să căutați donații de premii pentru tombole și să vindeți bilete pentru fani sau seri de muzică live în care încasările din bilete sunt donate echipei dvs. Ori de câte ori vă străduiți să strângeți fonduri, asigurați-vă că răspândiți vestea peste tot unde este posibil - contactați ziarul local, postați-o pe Facebook, rugați contactele dvs. să o retușeze; strigați-o de pe acoperișuri!

Două aspecte pe care trebuie să le luați cu dumneavoastră sunt următoarele:

 • Nu vă fie teamă să întrebați. Dacă nu ceri, nu primești. Uneori, oamenii care ar putea fi dispuși să își ofere sprijinul așteaptă să fie întrebați în mod special. Iar alții s-ar putea să nu se fi gândit la asta, dar atunci când ideea este abordată se simt fericiți să contribuie.
 • Declarați beneficiile. Convingeți-i pe oameni de ce ar trebui să vă sponsorizeze. Ce vor obține din asta? Cum îi va face să arate? În ce fel va aduce beneficii comunității?

Oricare ar fi direcția în care îți îndrepți echipa de roller derby, fii original și autentic. Veți câștiga susținători și veți atrage atenția asupra unei întreprinderi care, în mod clar, are un public atât de dedicat. Și, așa cum nu vă este teamă să fiți dură când vă puneți patinele, nu ezitați nici după ce le dați jos. Puțină tenacitate poate duce departe.