12 dingen die op een visitekaartje moeten staan

visitekaartje

Visitekaartjes afdrukken biedt een unieke manier om een krachtige eerste indruk te maken.

Met zo weinig ruimte is het belangrijk om te weten wat je moet opnemen. Alles op je ontwerp moet het recht verdienen om daar te staan. Als je dubbelzijdig afdrukt, heb je meer ruimte om je product je eigen identiteit te geven.

Een perfect visitekaartje bestaat uit een checklist van essentiële elementen. Hier zijn twaalf dingen die volgens ons altijd op je kaartjes moeten staan. Elk ingrediënt van dit recept is even belangrijk en verdient zijn plaats in je drukwerk.

1. Bedrijfsnaam

Je bedrijfsnaam is een belangrijk detail. Zonder naam weten ontvangers van visitekaartjes niet van wie het afkomstig is. Met de standaardformaat visitekaartje Omdat je maar weinig ruimte hebt, moet een sterke naam bevatten welke diensten je aan je klanten aanbiedt. Geef je naam de ruimte om te ademen in je ontwerp, zodat hij genoeg ruimte heeft om maximale aandacht te trekken.

Als algemene regel geldt dat je bedrijfsnaam meestal het grootste stuk tekst op je ontwerp is, omdat dit is wat mensen zich het beste zullen herinneren. Wees duidelijk; Gregg's The Bakers vertelt je klanten beter wat je doet dan Gregg's. Evenzo is Essex Scaffolding Company duidelijker voor je ontvangers dan ESC.

2. Logo

Een geweldig logo wordt het middelpunt van een briljant visitekaartje. Als je dubbelzijdig print, zorg er dan voor dat je opvallende logo stevig op de voorkant van je ontwerp staat voor maximale impact. Dit is je kans om te laten zien wat je doet zonder een woord te zeggen. Gebruik je beperkte ruimte verstandig en verleid je klanten met een krachtig ontwerp. Als een foto meer zegt dan duizend woorden, dan kan je logo dat ook.

Gebruik een vectorafbeelding Je kunt de grootte van je afbeelding dus oneindig vergroten of verkleinen zonder de kwaliteit of details aan te tasten.

ontwerp visitekaartje

3. Rol

Als je visitekaartjes persoonlijk uitdeelt, laat je klanten dan weten van wie ze afkomstig zijn. Als ze contact opnemen met je bedrijf, hebben ze een contactpersoon met wie ze rechtstreeks kunnen spreken. Door deze persoonlijke relatie te creëren, is de kans groter dat een prospect klant wordt.

Als je bedrijfsnaam niet specificeert wat je aanbiedt, is je functietitel een alternatieve plaats om dit te doen. Als je bedrijf Susan's Designs heet, laat dit onduidelijkheid bestaan. Benoem je functie duidelijker: grafisch ontwerper, interieurontwerper, modeontwerper etc.

4. Slogan

Gebruik een select aantal woorden om de producten of diensten die je levert verder te specificeren. Meestal zijn slogans en taglines korte zinnen, waarvan de bekendste drie woorden lang zijn, zoals McDonalds' "I'm Loving It" of Nike's "Just Do It".

Gebruik deze tekst om te benadrukken waarin je gespecialiseerd bent. Als je een Tuinieren VisitekaartjeEen slogan als 'snelle tuinrenovatie' vertelt je klanten precies wat je doet. Een Visitekaartje voor een kinderoppas zou als slogan kunnen hebben 'Leren. Spelen. Groeien'. Als je je eigen visitekaartje helemaal opnieuw wilt schrijven, kun je onze 6 tips om reclameslogans te schrijven die verkopen.

5. Contactgegevens

Een ander essentieel element in dit recept zijn je contactgegevens. Hoe kunnen je prospects anders contact met je opnemen en verdere actie ondernemen? Als ze klant willen worden, moeten ze contact met je kunnen opnemen. Laat de contactgegevens die je het meest controleert staan, of dat nu je telefoonnummer of e-mailadres is. Meestal zijn de bovengenoemde de twee meest waarschijnlijke manieren waarop je klanten je kunnen bereiken. Als je meer dan één communicatiemiddel aanbiedt, plaats ze dan in volgorde van voorkeur.

6. Adres

Een geografisch adres is niet altijd nodig, maar elk bedrijf zou zijn website moeten vermelden. Dit is een geweldige plek om je klanten door te verwijzen vanaf je visitekaartjes. Als je drukwerk zijn werk heeft gedaan en de interesse van je prospects heeft gewekt, is je website de perfecte plek voor hen om meer informatie te verzamelen.

Afhankelijk van wat je bedrijf doet, kan het ook relevant zijn om je fysieke adres op te nemen in de vorm van een postcode, straatnaam en huisnummer. Als je bedrijf persoonlijke aanwezigheid vereist, zoals een kinderdagverblijf, is het opnemen van een fysiek adres een slimme aanpak.

7. Sociale media

Social media-pictogrammen voor visitekaartjes bieden een geweldige volgende stap voor je klanten als ze meer willen zien, net zoals het toevoegen van de URL van je website. Als je bedrijf erg visueel is, voeg dan je Instagram toe zodat je klanten meer kunnen zien van wat je aanbiedt. Als je bedrijf meer informatief of educatief is, voeg dan je Twitter toe zodat je klanten meer kunnen lezen en leren. Neem op wat volgens jou het beste bij je publiek past, of dat nu Facebook, LinkedIn of YouTube is. Deze pictogrammen zijn geweldig om op de achterkant van een visitekaartje te zetten.

8. Duidelijk lettertype

Schrijven in een duidelijk, gemakkelijk leesbaar lettertype klinkt misschien als een eenvoudig advies, maar het werkt wel. Een te uitgebreid lettertype maakt je visitekaartje niet alleen moeilijk leesbaar, maar verliest ook de aandacht en interesse van degenen op wie je indruk wilt maken. Een goed ontwerp kan niet bestaan zonder even goede tekst en typografie. Bekijk deze gids als je hulp wilt bij het kiezen uit de beste gratis lettertypen.

9. QR-code visitekaartjes

Een van de voordelen van visitekaartjes is de mogelijkheid om een QR code toe te voegen die je klanten een moeiteloze oplossing biedt als ze actie willen ondernemen. Door simpelweg een foto van je QR-code visitekaartje te maken, kunnen ze direct worden doorverwezen naar de plek die jij het belangrijkst vindt. Websites en sociale media zijn de meest voorkomende plaatsen om klanten naartoe te sturen.

Maar wees creatief! Waarom gebruik je geen unieke code om ze naar een wedstrijd te sturen als onderdeel van je marketingcampagne via je visitekaartjes? Als je het verschil tussen je Static en je Dynamic niet kent, kun je het volgende doen lees onze QR code gids om veelvoorkomende valkuilen te vermijden.

qr-code visitekaartje

10. Witte ruimte

Geweldig Ontwerp visitekaartje ruimte efficiënt gebruikt. Slim ruimtegebruik betekent dat alles zijn plaats verdient in het ontwerp. Het betekent ook dat het eindproduct er niet overvol, chaotisch en verwarrend uitziet. Door ruimte over te laten op je visitekaartje kan je ontwerp ademen en kunnen de bestaande details nog meer worden benadrukt. Het laat zien dat er zorg is besteed aan de creatie door er niet alles in te gooien. Soms heeft de lekkerste taart de minste ingrediënten.

11. Oproep tot actie

A oproep tot actie (CTA) is je kans om je klanten te vertellen wat je wilt dat ze vervolgens doen. Misschien heb je dit al gedaan door je contactgegevens, adres, sociale media of QR-code toe te voegen. Zo niet, stuur je klanten dan door naar de volgende stap. Als je een bepaalde campagne of een bepaald product promoot, geef dan een unieke URL naar de specifieke landingspagina. Of, als de volgende stap is dat ze je sociale media bekijken, maak dan duidelijk of je wilt dat ze je volgen, liken, zich abonneren of gewoon om verder te kijken naar wat je aanbiedt.

12. Opties voor de afwerking van visitekaartjes

Nadat je ontwerp is afgerond, is er nog een tip die van belang is: je afwerkingsopties. Hier heb je verschillende opties om je visitekaartje naar een hoger niveau te tillen. Het kiezen van de juiste papiersoort en afwerking is cruciaal om de afdruk te krijgen die je wenst. Voor een luxe uitstraling kun je kiezen voor Folie visitekaartjes. Ook onze Goedkope visitekaartjesop 400 grams zijde, blijven enorm populair als je een kleiner budget hebt maar toch hoge verwachtingen hebt van je eindproduct.

Zo, nu weet je welke informatie je op een visitekaartje moet zetten. Als je je ontwerp hebt voltooid met behulp van onze gratis sjablonen voor visitekaartjesWe zijn er om elke keer weer afdrukken van hoge kwaliteit te leveren.