Cel mai ușor de recunoscut tip de caractere din Marea Britanie

Caracterele P22 Johnston sărbătoresc 100 de ani de existență.th aniversare în acest an. Inițial comandată de directorul comercial al Companiei de Căi Ferate Electrice Metropolitane din Londra, cunoscută în prezent sub numele de London Underground, a fost creată de Edward Johnston, adesea considerat părintele caligrafiei moderne, și a primit numele acestuia.

Împlinirea unui secol este, bineînțeles, demnă de o mare sărbătoare și ne-a inspirat pe noi, cei de la Solopress, să ne împărtășim și să discutăm cunoștințele noastre interne despre tipografie (sau, cu alte cuvinte, am avut o dezbatere amuzantă despre fonturi). În timpul conversațiilor noastre, ne-am întrebat:

Care este cel mai recunoscut tip de caractere din Marea Britanie? 

Acest lucru a dus la câteva discuții mai zgomotoase și, având în vedere că prieteniile erau brusc în joc, am decis să obținem un răspuns oficial.

Cu ajutorul unui sondaj, am adresat la 1.000 de persoane o serie de întrebări legate de fonturi și am făcut următoarele revelații:

Arial este cel mai recunoscut font din țară

Fie că se datorează faptului că a fost unul dintre primele fonturi din lista derulantă a Microsoft Word, fie datorită aspectului său familiar și atractiv, un lucru este clar: Arial este cel mai recunoscut font din Marea Britanie.

Sondajul nostru a arătat că 33% dintre oameni l-au recunoscut, iar alți 55% l-au selectat ca răspuns la celelalte întrebări. Prin urmare, această asociere uimitoare cu Arial îl face demn de titlul de "cel mai ușor de recunoscut font".

Am analizat, de asemenea, Johnston (bineînțeles) și fontul Transport - care este folosit în întreaga țară pentru majoritatea semnalizărilor rutiere. Ne așteptam la o recunoaștere ridicată pentru Transport, deoarece face parte din viața noastră de zi cu zi și este practic peste tot, dar un număr mare de 62% de persoane nu l-au identificat corect.

Doar 23% dintre londonezi recunosc fontul Johnston

Am descoperit că doar 23% dintre londonezi au recunoscut de fapt London Underground font. În general, puține regiuni cunoșteau fontul, Scoția și Țara Galilor urmând Londra ca fiind regiunile cu cele mai multe șanse de a-l identifica. Așadar, se speră că, după 100th ani, recunoașterea acestui font va fi în creștere.

Având în vedere cât de important este acest tip de caractere pentru identitatea capitalei și faptul că Transport for London declară că numărul anual de pasageri este de 1,34 miliarde, am constatat că numărul 23% este surprinzător de mic.

În Times New Roman avem încredere

Totuși, nu am vrut să aflăm doar despre cel mai ușor de recunoscut font. Am vrut să aflăm și care este cel mai de încredere font din țară.

În ciuda faptului că Times New Roman are reputația de a fi doar pentru cursurile universitare, a fost totuși ales ca fiind cel mai de încredere tip de literă din Marea Britanie. Încrederea pe care o avem în Times New Roman s-ar putea datora faptului că majoritatea revistelor academice folosesc acest font sau ar putea fi datorată unui motiv complet subconștient, dar, cu toate acestea, noi, ca națiune, avem cea mai mare încredere în Times New Roman...

4 COMENTARII

 1. Sunt puțin confuz cu "dar un număr mare de 62% de persoane nu l-au identificat corect." atunci când se vorbește despre fontul Johnston implică faptul că 38% de persoane l-au identificat corect și, dacă este așa, nu sunt mai multe persoane decât cele 33% care l-au identificat pe Ariel.

  • Bună, James,
   Comentariul "62% de persoane nu l-au identificat corect" se referă la fontul Transport, nu la Johnston. Cu toate acestea, sunt de acord că este ambiguu cu privire la care este de fapt cel mai recunoscut. Dacă vom reveni din nou asupra acestui subiect pe blogul nostru, ne vom strădui să obținem mai multă claritate.
   Scuze,
   Solopress

 2. Johnston Underground nu este "utilizat în întreaga țară pentru toate indicatoarele rutiere și de autostradă", așa cum spuneți dumneavoastră.

  Fontul utilizat pe majoritatea indicatoarelor rutiere din Marea Britanie este "Motorway", conceput de Jock Kinneir și Margaret Calvert de la Transport & Road Research Laboratory în anii '50.

  • Bună Kev, am specificat că fontul "Transport" este folosit pe indicatoarele rutiere, dar am scris greșit că este folosit și pe autostrăzi, unde se folosește "Motorway". Vă mulțumim pentru atenționare, am editat articolul pentru a reflecta acest lucru!

Comentariile sunt închise.