Ce stiluri de fonturi înseamnă afaceri?

Ați petrecut vreodată ore întregi încercând să vă dați seama care este cel mai bun stil de font pentru lucrările dvs. de imprimare? Ei bine, iată câteva lucruri la care ar trebui să vă gândiți atunci când alegeți stilul de font ideal pentru afacerea dumneavoastră!

Stil de font

Este important să vă gândiți la stilul de font care ar putea fi cel mai potrivit pentru afacerea dumneavoastră. De exemplu, dacă afacerea dvs. este cunoscută ca fiind creativă sau inovatoare, atunci ar putea fi important să folosiți un stil de font original care să reflecte acest lucru, mai degrabă decât un font standard, cum ar fi Times New Roman. Cu excepția cazului în care nu urmăriți un aspect specific, un font cu serife, precum Times New Roman, de cele mai multe ori arată doar ca un text plictisitor și neformatat.

boring-times-new-roman
Unele fonturi vor arăta ca și cum nu ați fi făcut niciun efort...

Scop

Luați în considerare mediul - ce fel de literatură creați și care este scopul acesteia? Dacă proiectați un afiș pentru un eveniment unic sau pentru a evidenția o ofertă specială, puteți alege un font mai îndrăzneț sau mai atrăgător decât cel pe care l-ați folosi pentru o documentație mai formală, cum ar fi antetul. Nu este nimic rău în a amesteca lucrurile ocazional, deoarece acest lucru poate fi foarte atrăgător și poate genera interes, dar dacă folosiți prea multe fonturi sau stiluri diferite pentru fiecare articol, efectul va fi inconsecvent și confuz. Păstrați fonturile sălbatice și nebunești pentru ocazii speciale.

too-many-fonts
Prea multe fonturi pot strica supa de alfabet.

Nu vă lăsați dus de val!

Evitați stilul în detrimentul substanței - poate fi ușor să vă lăsați dus de val cu selecția fontului. Am văzut deseori fonturi originale care sunt de fapt ilizibile, așa că merită să verificați dacă dumneavoastră și publicul dumneavoastră țintă veți putea citi cu ușurință documentul.

accesibilitate
"Accesibilitate"

Probleme de rezoluție redusă 

Luați în considerare modul în care fontul dvs. se va transpune pe documentul tipărit. Dacă tipăriți o probă de la o imprimantă cu rezoluție redusă, caracteristicile subtile ale fontului, cum ar fi serifurile delicate sau liniile fine, nu vor fi tipărite, ceea ce înseamnă că documentul final ar putea să nu arate exact așa cum vă așteptați.

10 COMENTARII

  1. Nu m-am mai gândit la asta până acum. Personal, îmi place Calibri, deși majoritatea fonturilor populare, în afară de Comic Sans, sunt de obicei suficient de bune.

  2. Da, un font greșit poate să vă ieftinească sau să vă dezumfle instantaneu mesajul. În timp ce unele subțiri și elegante dau un aer de rafinament în publicitatea din reviste lucioase. Aceeași treabă o face și un model elegant și subțire pentru haine.

  3. Urăsc fonturile fanteziste și mici, fac ca citirea oricărui lucru să fie atât de enervantă. Cel mai bine este să fie simplu și să las cuvintele de pe pagină.
    strălucește!

  4. Singurul font care ar trebui evitat cu orice preț (cu excepția cazului în care faci ceva pentru copiii din școala primară): comic sans

  5. Foarte interesant, vă mulțumesc. Nu m-am gândit că Times New Roman ar putea fi considerat plictisitor în zilele noastre.... Solicitanții din întreaga lume trebuie să fie rupte din părul lor!!!

  6. Articol foarte util - Presupun că este evident când te gândești la asta, dar mă întreb câte afaceri folosesc fonturi total nepotrivite? Un antreprenor de pompe funebre care folosește Comic Sans s-ar putea să nu primească telefoane!

  7. Cred că un font poate face toată diferența în ceea ce privește modul în care este percepută afacerea dumneavoastră.

Comentariile sunt închise.