Sådan designer du flyers og foldere

Design af foldere

Her er din ultimative guide til, hvordan du designer Flyvere og foldere klar til print. I denne guide får du vores bedste tips til at skabe en effektiv flyer, der gør din seneste kampagne til en marketingtriumf.

 

Video-vejledning

Til at begynde med viser vores grafiske designer Matt Bruty dig, hvordan du designer foldere til tryk i denne videovejledning. Hold ørerne åbne for nogle professionelle tips!

Matt har også lavet specifikke tutorials om Sådan designer du flyers i Photoshop og Sådan laver du foldere i Illustrator hvis du bruger et af disse Adobe-redigeringsværktøjer. Du kan også se en fuld transskription af denne vejledning her.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du får mest muligt ud af Adobes designapps, er der en hel række videovejledninger, som du kan udforske, når du abonnerer på vores YouTube-kanal her:

Abonner-knap

 

Vores 10 bedste tips til design af flyers

Nu hvor du har set Matt designe en flyer, kan du læse vores 10 bedste tips til, hvordan du laver en effektiv folder, så din seneste kampagne bliver en marketingtriumf.

 1. Vælg den rigtige størrelse
 2. Planlæg dit indhold
 3. Følg brandets retningslinjer
 4. Skriv en stærk overskrift
 5. Brug et sprog, der sælger
 6. Gør din tekst scanbar
 7. Vælg et stærkt billede
 8. Få det til at se professionelt ud
 9. Sæt dit kunstværk korrekt op
 10. Følg med i resultaterne

 

1. Vælg den rigtige størrelse

Kvinde får udleveret folder

Custom Flyers findes i mange forskellige størrelser, som hver især egner sig til forskellige formål. Her er de mest almindelige størrelser og deres effektivitet for hver type marketingkampagne:

 • A7 Populær til uddeling af flyers på gaden og lille nok til at passe i lommen.
 • A6 Postkortstørrelse og ideel til at uddele eller aflevere flyers gennem brevsprækker.
 • A5De er den mest almindelige størrelse og bruges ofte som markedsføringsmateriale til at promovere både små virksomheder og større organisationer.
 • A4Standardpapirstørrelse, der normalt bruges som menuer eller vejledninger til at vise en stor mængde information.
 • A3Mere til udstillingsformål, som f.eks. en plakat eller en reklamefilm, der er hængt op.

Husk på de forskellige Flyerens dimensioner når man organiserer en specifik kampagne eller overvejer de forskellige distributionsmetoder. Der er også mange forskellige typer af Foldede foldere som giver dig mulighed for at præsentere dine oplysninger på mange interessante og engagerende måder.

 

2. Planlæg dit indhold

Før du overhovedet går i gang med at designe, skal du sikre dig, at du har en klar idé om, hvad din flyer skal bruges til. Skal du bruge din Flyers til reklame et produkt eller en service? Hvad er det for et budskab, du vil levere? Hvilken handling skal en person foretage sig efter at have læst flyeren? Den Formålet med en folder bør være dit kernefokus, før du begynder at skabe dit design.

Overvej, hvor meget plads du har, før du beslutter dig for, hvordan du vil designe din flyer. Det er fristende at fortælle dine potentielle kunder om alt, hvad din virksomhed gør, mens du er i gang med at lave en folder. Undgå den fristelse, da det ofte går ud over den måde, flyeren ser ud og fungerer på.

For meget information kan ligne rod og kan ofte resultere i en kasseret flyer. Du har kun få sekunder til at fange nogens opmærksomhed, så det er bedre at have et eller to tiltalende budskaber, der fanger folks øjne og henviser dem til et websted eller en kanal på de sociale medier, hvor de kan få flere oplysninger, hvis de ønsker det.

Dette er den vigtigste fase i udformningen af en flyer. Hvis du kan få det til at fungere, bliver resten af designet meget nemmere.

Der kan også være vigtige oplysninger, som du ikke har råd til at undlade at medtage. Hvis du f.eks. laver en eventflyer, er oplysninger som dato, tid, sted og billetpriser alle vigtige detaljer. Lav en liste over dem, inden du går i gang, og kryds dem af, inden du er færdig.

 

3. Følg brandets retningslinjer

Brand guidelines er der for at fortælle dig, hvilke skrifttyper, farver og regler du skal bruge, når du designer i virksomhedens billede. Hvis du ikke har brandguidelines at arbejde med, bliver det din rolle som designer at skabe dine egne regler for at skabe dit mesterværk i dit brands billede.

Skab en farvepalet til din virksomheds flyer. Du har måske kun din virksomheds logo som en ledetråd til virksomhedens branding. Herfra kan du vælge farverne fra logoet, og så kan du bruge Adobes farveguide til at finde komplementære farver. Prøv at holde dig til tre eller fire farver.

Prøv at matche skrifttypen i dit logo, og prøv så at bruge skrifttyper, der supplerer den slags overskriftstekst eller logotekst.

Vælg helst ikke en skrifttype, der ligner, men ikke er den samme, for det kan give et visuelt sammenstød og se uprofessionelt ud. Prøv også at vælge skrifttyper, der matcher dit brands personlighed. Hvis du var en traditionel bedemand, ville du ikke bruge comic sans, når du skulle designe en flyer.

 

4. Skriv en stærk overskrift

De fleste mennesker samler en folder op, der kommer ind ad deres dør, og smider den væk efter et hurtigt blik.

Det betyder, at du har et kort vindue til at fange deres opmærksomhed. Brug ikke dit firmanavn eller din produktkategori som overskrift. Lav i stedet en tagline, der skaber interesse.

Find ud af, hvad der er vigtigt for dine kunder, og indarbejd det i din hovedlinje. Fængende overskrifter virker, men de skal relatere til din virksomhed og det indhold, der præsenteres i resten af designet.

Derudover fungerer rabatter eller udsalg godt til at lokke læseren til at stoppe op og læse din flyer mere detaljeret.

 

5. Brug et sprog, der sælger

Sproget er et stærkt værktøj. Den rigtige kopi kan være forskellen mellem et salg og en fiasko, så Skrivning af foldere er et vigtigt emne.

Det sprog, du vælger, skal fremkalde bestemte følelser hos dit publikum og kommunikere, hvordan din virksomhed passer bedst til dem.

Uanset om det er at bestille middag ved hjælp af en Trykt menu, der overvejer, hvem de skal stemme på efter at have læst Politiske foldereeller beslutte sig for, hvad man skal lave i weekenden - brug en formulering, der placerer dig som løsningen.

For salgsflyers kan det være en god idé at inkludere opsigtsvækkende ord som "eksklusiv", "gratis", "tilbud" eller "tjen".

 

6. Gør din tekst skanbar

Kvinde læser folder

At vise information på en letlæselig måde er en sikker måde at få din pointe hurtigt igennem. Punktopstillinger er en god start - de giver læseren de oplysninger, de har brug for, på en letfordøjelig måde:

 • Tilføj en opfordring til handling (CTA) -. Hvad vil du have folk til at gøre, når de har læst din folder? Inkluder et telefonnummer til din virksomhed eller oplysninger om, hvordan man bliver involveret i din ordning eller begivenhed.
 • Overvej at holde afstand. Giv plads til din tekst. Hvis du propper tekst ind i et lille hjørne af dit design, bliver det ulæseligt og uengagerende.

 

7. Vælg et stærkt billede

Et billede siger mere end tusind ord, som det gamle ordsprog siger. Iøjnefaldende billeder er mere effektive end 500 ords tekst.

Undersøgelser viser, at information, der vises i billeder, fordøjes hurtigere af læseren. Så det er vigtigt at inkludere billeder og logoer i dit design af flyers og foldere, da det hjælper med at bryde den tekst, du måtte have.

Det bedste tip: Sørg for, at billederne er relevante for det, der bliver sagt, eller for det brandimage, du ønsker at vise. Tjenester som f.eks. Shutterstock eller iStock tilbyder et stort udvalg af stockfotos, hvis du ikke selv er i stand til at skabe disse billeder.

 

8. Få det til at se professionelt ud

At investere i en professionelt designet flyer eller folder af høj kvalitet kan gøre hele forskellen mellem at få en ny kunde eller miste en. Uprofessionelt udseende flyers og foldere, som er overfyldte med information, dårligt designet eller ikke afspejler din branding, kan have en negativ effekt på din virksomhed.

At bruge tid og penge på moderne design og professionelt tryk kan forbedre dit image og skabe tillid til, at du er det rigtige valg for dine kunder. For at hjælpe dig har vi lavet en guide, der hjælper dig med at forstå fordele og ulemper ved forskellige Papirtyper og vælg den, der passer bedst til dit brand.

 

9. Sæt dit kunstværk korrekt op

Opret et lærred i den rigtige størrelse til Folderens dimensioner du har valgt for at få din skabelon på plads. I vores video, hvor vi tager dig igennem denne fase, brugte vores designer Matt et A5-flyerlærred, som var 148 mm bredt og 210 mm højt.

Hvis du har brug for hjælp på dette tidspunkt, så tjek vores støtteguider på vores hjemmeside, som er fulde af nyttige oplysninger til at gøre dit design klar til tryk.

Du skal tilføje 3 mm til hver kant af dit Flyer-design, da disse områder vil blive beskåret, når de trykkes, så sørg for, at du ikke har noget vigtigt inden for din Flyers tilspidsning.

Indstil farvetilstanden for dit design til CMYK. Det er vigtigt, for hvis du f.eks. har designet en flyer i RGB, vil du ikke opnå de samme levende farver, når jobbet skal trykkes.

Vi tilbyder flere gratis skabeloner til foldere som du kan downloade og bruge til at hjælpe med at sætte dit kunstværk korrekt op.

 

10. Følg op på resultaterne

En veldesignet folder kan fange en potentiel kundes opmærksomhed, men den eneste måde at overvåge dens effektivitet på er ved at spore den.

Du kan spore hver flyers eller folders succes ved at printe et andet telefonnummer, en kampagnekode eller endda QR-kode til designet.

Kun ved at spore din kampagne kan du se, hvilken slags respons du får, og om din distribution har været en succes.

Du kan endda lave forskellige versioner af din flyer med unikke designs for at finde ud af, hvilken stil der giver de bedste resultater.

 

Sammenfatning

Så nu har du alt, hvad du skal bruge for at skabe den perfekte flyer - hvad venter du på? Når du er færdig, og det er tid til at gå i trykken, så husk, at vores sortiment har nogle af de laveste priser og hurtigste leveringstider i hele Storbritannien!

 

Transskription af video

Denne video er en del af en serie i tre dele, der viser dig de principper og teknikker, jeg bruger til at lave en visuelt engagerende og effektiv flyer, der også er klar til at blive trykt.

Denne video giver et overblik over opsætning til tryk og bedste designpraksis. Hvis du vil springe til, hvordan du designer en flyer i Photoshop eller Illustrator, kan du bruge de tilgængelige links her eller nedenfor. I dette afsnit vil jeg ikke komme ind på de tekniske detaljer i Adobe Illustrator eller Photoshop, men give et kort overblik over opsætning til print.

Så før du gør noget, skal du skabe den rigtige størrelse lærred. I dette tilfælde designer jeg et enkeltsidet portræt, A5-flyer som er 148 mm bred og 210 mm høj. Vi har vores praktiske supportguides på vores hjemmeside. Jeg lægger et link ind nedenfor, som kan hjælpe dig med dokumentstørrelser.

Den næste ting, du skal gøre, er at tilføje en 3 mm blødning til hver kant af dit flyer-design. Alle disse områder vil blive trykt og derefter beskåret. Så alt i dit design, der går ud til kanten af siden, skal fortsætte i de ekstra 3 mm. Når det er klippet af, vil du stå tilbage med et flot billede helt ud til kanten af flyeren. Hvis du ikke havde den blødning, og snittet var lidt forkert, kunne du stå tilbage med en meget tynd, uskøn hvid linje i kanten af din flyer.

Den næste ting, du skal sørge for, er at indstille farvetilstanden for dit design til CMYK. Det er meget vigtigt, for hvis du f.eks. har designet en flyer i RGB, får du ikke de samme farver, når den skal trykkes. I dette eksempel vil især neonblå og lyserøde farver ikke blive trykt. De forsvinder næsten. Så det er bedst at designe i CMYK, så du får en meget bedre idé om det færdige tryk, du vil få.

Designtilgang - så hvad er formålet med en flyer? Før du overhovedet går i gang med at designe, skal du sikre dig, at du har en meget klar idé om det job, som denne flyer skal udføre. Hvad er det for et budskab, den skal levere? Og hvilken handling skal en person, der læser flyeren, foretage sig?

Overvej den plads, du har, det er meget fristende at fortælle dine potentielle kunder om alt, hvad din virksomhed gør, mens du går igennem besværet med at lave en folder, men det er ofte på bekostning af den måde, folderen ser ud og fungerer på. For meget information kan se ud som rod og vil nok ofte resultere i en kasseret flyer. Det er bedre at have et eller to tiltalende budskaber, der fanger folks opmærksomhed og peger i retning af et websted eller en social kanal, hvor de kan få meget mere information, hvis de ønsker det.

Når du har samlet alle de oplysninger, du skal bruge på flyeren, er det tid til at begynde at placere elementerne på siden. På dette tidspunkt bekymrer jeg mig ikke om skrifttyper, om at klippe billedet ud eller andre ting. Hovedformålet i denne fase er at skabe et hierarki af budskaberne på flyeren - hvor du vil have folks øjne til at gå først og den følelse af rum.

Dette er den vigtigste fase i udformningen af en folder. Hvis du kan få det til at fungere, bliver resten af designet meget nemmere. Hvis det ikke fungerer i denne fase, vil du tvinge det hele igennem til sidst. Hvis det ikke fungerer nu, er du sandsynligvis nødt til at ændre noget. Du skal måske se på et nyt billede eller måske skære ned på mængden af tekst, du har på flyeren.

Så nu er du et godt sted. Du har det budskab, du vil levere. Du har de elementer, du har brug for. Du har en meget god idé om, at det vil fungere på den størrelse flyer, du har. Så nu er det tid til at begynde at finpudse designet.

Uanset hvilket brand flyeren er til, vil de have et udseende eller brandretningslinjer, der skal følges. Brandguidelines fortæller dig, hvilke skrifttyper du skal bruge, farver og regler for brug af virksomhedens logo. Hvis du ikke har nogen retningslinjer for brandet at arbejde med, bliver det din rolle som designer at skabe dine egne regler for at få flyeren til at se godt ud.

På dette stadie kan du skabe en farvepalet til din flyer. Nu har du måske kun virksomhedens logo som en ledetråd til virksomhedens branding. Så du kan vælge farverne fra logoet og derefter bruge Adobes farveguide til at vælge komplementære farver, eller der findes også onlineværktøjer til at gøre det, og som en generel regel forsøger jeg at holde mig til en begrænset farvepalet. Det giver bare et mere elegant look, hvis man kan holde sig til tre eller fire farver, måske fem, og det afhænger selvfølgelig af brandingen, men jeg synes, man får et bedre resultat.

Så nu er det tid til at vælge dine skrifttyper, og igen skal du bruge logoet som udgangspunkt. Hvis du kan matche skrifttypen i et logo, hvis det fungerer godt til overskrifter, så er det godt, og prøv så at bruge skrifttyper, der supplerer den slags overskriftstekst eller logotekst.

Vælg bestemt ikke noget, der ligner, men som ikke er helt det samme, for det kan virkelig kollidere visuelt og se ret uprofessionelt ud. Prøv også at vælge skrifttyper, der matcher dit brands personlighed. Det er et lidt ekstremt eksempel, men du ville ikke bruge comic sans, hvis du skulle designe en flyer til en traditionel bedemand.

Når du vælger dine skrifttyper, er det værd at finde skriftfamilier, der findes i en bred vifte af vægte og kursiveringer. At variere vægten af nøgleord i et afsnit kan gøre underværker for at gøre en tekstmasse mere spiselig. Når det gælder skriftstørrelser, skal du som hovedregel ikke gå under ni punkter for afsnitstekst, og hvis du har brug for lidt lille tekst, så prøv ikke at gå under seks punkter.

Dine billeder skal være af god kvalitet. Ideelt set vil du have 300 DPI-kvalitet til print i den fysiske størrelse, du vil bruge det i, men du kan få en god idé ved at zoome ind på et billede, og hvis du ser pixels, skal du ikke bruge det. Gå heller ikke for langt den anden vej. Hvis du bruger kæmpestore billeder med en enorm filstørrelse, vil det virkelig gøre det program, du arbejder i, langsommere, og det kan også give en del problemer senere, når du skal printe.

Jeg ved godt, at jeg allerede har nævnt plads, men jeg synes, at plads er et lige så vigtigt designværktøj som billeder, skrifttyper og farver. Du skal ikke føle trang til at udfylde et hul, bare fordi det er der. Plads er med til at gøre din flyer lettere at se på med en klar skelnen mellem budskaberne.

Se igen på de to eksempler på den rodede flyer og den flyer, der har mere plads. Nu skal du tænke på, hvordan dit øje bevæger sig gennem det design, der har mere plads. Først ser jeg billedet af katten, og så læser jeg overskriften. Så jeg ved, hvad der tilbydes her, og så fordøjer jeg langsomt de andre dele af flyeren.

Hvis man så ser på den anden flyer, farer mine øjne rundt og stopper faktisk ikke op for at fordøje noget som helst. Jeg tror, jeg leder efter hovedbudskabet, og jeg synes, det er virkelig svært at se på.

Den sidste del af designet er, hvis du kan, at tilføje små strejf af professionalisme, små interaktioner mellem de forskellige designelementer, ting, der får alle elementerne til at gå op i en højere enhed, og det kan virkelig hjælpe.

Se bare på eksemplet her. Bare ved at tilføje en lille smule Slagskygge på kattens poter, synes jeg bare giver et meget mere professionelt look. Hvis man sammenligner med den anden version, ser den bare lidt udklippet ud. Det er ikke helt i designet.

Jeg håber, det har været nyttigt. Glem ikke at tjekke de to andre videoer i serien, så ses vi til den næste.