Cum se proiectează pliante și fluturași

Modele de pliante

Aici este ghidul tău final despre cum să proiectezi Flyers și broșuri gata de imprimare. În acest ghid, veți afla cele mai bune sfaturi pentru crearea unui pliant eficient care să transforme ultima dvs. campanie într-un triumf de marketing.

 

Tutorial video

Pentru a începe, graficianul nostru Matt Bruty vă arată cum să concepeți pliante pentru imprimare în acest tutorial video. Țineți urechile ciulite pentru câteva sfaturi profesionale!

Matt a creat, de asemenea, tutoriale specifice pe cum să proiectezi fluturași în Photoshop și cum să creați pliante în Illustrator dacă utilizați oricare dintre aceste instrumente de editare Adobe. De asemenea, puteți vedea o transcriere completă a acestui tutorial aici.

Pentru mai multe informații despre cum să obțineți cele mai bune rezultate din aplicațiile de proiectare Adobe, există o serie întreagă de tutoriale video pe care le puteți explora dacă vă abonați la canalul nostru YouTube aici:

butonul de abonare

 

Cele 10 sfaturi de top pentru designul de pliante

Acum că l-ați urmărit pe Matt cum concepe un pliant, citiți cele 10 sfaturi de top despre cum să creați un pliant eficient pentru a transforma ultima dvs. campanie într-un triumf de marketing.

 1. Alegeți dimensiunea corectă
 2. Planificați-vă conținutul
 3. Respectați liniile directoare ale mărcii
 4. Scrieți un titlu puternic
 5. Folosiți un limbaj care vinde
 6. Faceți ca textul dvs. să poată fi scanat
 7. Alegeți o imagine puternică
 8. Fă-l să arate profesional
 9. Configurați-vă corect lucrările de artă
 10. Urmăriți rezultatele

 

1. Alegeți dimensiunea corectă

Femeie care primește un pliant

Fluturașii personalizați sunt disponibili într-o mare varietate de dimensiuni, fiecare fiind potrivită pentru diferite scopuri. Iată care sunt cele mai comune dimensiuni și eficiența lor pentru fiecare tip de campanie de marketing:

 • A7 Populară pentru distribuția de pliante pe stradă și suficient de mică pentru a încăpea în buzunar.
 • A6 Dimensiune carte poștală, ideală pentru a distribui sau livra pliante prin cutiile poștale.
 • A5Fiind cea mai răspândită dimensiune, acestea sunt adesea folosite ca materiale de marketing pentru a promova atât întreprinderile mici, cât și organizațiile mai mari.
 • A4Dimensiunea standard a hârtiei, utilizată de obicei ca meniuri sau ghiduri pentru a afișa o cantitate mare de informații.
 • A3Mai mult pentru afișare, cum ar fi un poster sau un articol publicitar.

Țineți cont de diferitele Dimensiuni flyer atunci când se organizează o promoție specifică sau se analizează diferitele metode de distribuție. Există, de asemenea, multe tipuri diferite de Pliante pliate disponibile, care vă permit să vă prezentați informațiile într-o mulțime de moduri interesante și atractive.

 

2. Planificați-vă conținutul

Înainte de a începe să concepeți, trebuie să vă asigurați că aveți o idee clară despre sarcina pe care trebuie să o îndeplinească fluturașul. Vă folosiți Pliante pentru publicitate un produs sau un serviciu? Care este mesajul pe care doriți să îl transmiteți? Ce acțiune trebuie să întreprindă o persoană după ce citește prospectul? Site-ul scopul unui pliant ar trebui să fie obiectivul dvs. principal înainte de a începe să vă creați designul.

Luați în considerare spațiul de care dispuneți înainte de a vă decide asupra ideilor de design pentru Flyer. Este tentant să le povestiți potențialilor clienți despre tot ceea ce face afacerea dvs. în timp ce vă chinuiți să faceți un Pliant. Evitați această tentație, deoarece acest lucru este adesea în detrimentul modului în care arată și funcționează Pliantul.

Prea multe informații pot părea dezordonate și pot duce adesea la aruncarea unui pliant. Aveți la dispoziție doar câteva secunde pentru a capta atenția cuiva, așa că este mai bine să aveți unul sau două mesaje atractive care să atragă atenția oamenilor și să îi îndrepte spre un site web sau spre un canal de socializare unde pot obține mai multe informații, dacă doresc.

Aceasta este cea mai importantă etapă a conceperii unui pliant. Dacă reușiți să o faceți să funcționeze, atunci restul designului va fi mult mai ușor de realizat.

De asemenea, este posibil să existe informații esențiale pe care nu vă puteți permite să nu le includeți. De exemplu, dacă creați un Flyer pentru un eveniment, informații precum data, ora, locația și prețul biletelor sunt detalii importante. Faceți o listă cu acestea înainte de a începe și bifați-le înainte de a le termina.

 

3. Respectați liniile directoare ale mărcii

Ghidurile de marcă au rolul de a vă spune ce fonturi, culori și reguli să folosiți atunci când creați un design în imaginea companiei. Dacă nu aveți ghiduri de brand cu care să lucrați, atunci, în calitate de designer, devine rolul dumneavoastră să vă creați propriile reguli pentru a vă realiza capodopera în imaginea brandului dumneavoastră.

Creați o paletă de culori pentru fluturașul dvs. de afaceri. S-ar putea să aveți doar logo-ul companiei dvs. ca indiciu al brandingului companiei. De aici ați putea alege culorile din logo și apoi puteți folosi ghidul de culori Adobe pentru a găsi culori complementare. Încercați să vă limitați la trei sau patru culori.

Încercați să potriviți fontul din logo-ul dvs. și apoi încercați să folosiți fonturi care să completeze acel tip de text din antet sau din logo.

De preferință, nu alegeți un font asemănător, dar nu același, pentru că ar putea să se ciocnească vizual și să arate neprofesionist. De asemenea, încercați să alegeți fonturi care să se potrivească cu personalitatea brandului dvs. Dacă ați fi o firmă de pompe funebre tradițională, nu ați folosi comic sans atunci când ați concepe un Flyer.

 

4. Scrieți un titlu puternic

Cei mai mulți oameni vor lua un pliant care le trece pe la ușă și îl vor arunca după o privire rapidă.

Aceasta înseamnă că aveți o fereastră scurtă în care să le captați atenția. Nu folosiți numele afacerii dvs. sau categoria de produse ca titlu. În schimb, creați un slogan care să genereze interes.

Aflați ce este important pentru clienții dvs. și încorporați acest lucru în linia dvs. principală. Titlurile atractive funcționează, dar trebuie să aibă legătură cu afacerea dvs. și cu conținutul prezentat în restul designului.

În plus, reducerile sau reducerile funcționează bine pentru a atrage cititorul să se oprească și să citească mai în detaliu prospectul.

 

5. Folosiți un limbaj care să vândă

Limba este un instrument puternic. Un text corect poate face diferența între o vânzare și un eșec, așa că Scrierea de pliante este un subiect important.

Limbajul pe care îl alegeți ar trebui să evoce anumite sentimente în rândul publicului dumneavoastră și să comunice modul în care compania dumneavoastră este cea mai potrivită pentru acesta.

Fie că este vorba de a comanda cina folosind un meniu tipărit, gândindu-se cu cine să voteze după ce a citit pliante politice, sau să vă decideți ce să faceți în weekend - folosiți formularea care vă plasează pe dumneavoastră ca soluție.

În cazul fluturașilor de vânzare, este posibil să doriți să includeți un text care să atragă atenția, cum ar fi "exclusiv", "gratuit", "chilipir" sau "câștig".

 

6. Faceți ca textul dumneavoastră să poată fi scanat

Femeia care citește pliantul

Afișarea informațiilor într-o manieră ușor de citit este o modalitate sigură de a vă exprima rapid punctul de vedere. Punctele cu buline sunt un bun început - oferind cititorului informațiile de care are nevoie într-un mod ușor de digerat, inclusiv:

 • Adăugați un Call-to-Action (CTA) - Ce doriți ca oamenii să facă după ce vă citesc Pliantul? Includeți un număr de telefon al afacerii dvs. sau informații despre cum să vă implicați în programul sau evenimentul dvs.
 • Luați în considerare spațierea - Spațiațializați copia. Înghesuirea textului într-un colț mic al designului dvs. îl va face ilizibil și neatractiv.

 

7. Alegeți o imagine puternică

O imagine spune cât o mie de cuvinte, după cum spune vechea zicală. Elementele vizuale care atrag atenția sunt mai eficiente decât 500 de cuvinte de text.

Studiile arată că informațiile afișate în imagini sunt digerate mai repede de către cititor. Așadar, este important să includeți imagini și logo-uri în designul pliantelor și al fluturașilor, deoarece ajută la fragmentarea textului pe care îl aveți.

Sfat de top: Asigurați-vă că imaginile sunt relevante pentru ceea ce se spune sau pentru imaginea de marcă pe care doriți să o prezentați. Servicii cum ar fi Shutterstock sau iStock oferă o selecție imensă de fotografii de stoc, dacă nu sunteți în măsură să creați dumneavoastră aceste imagini.

 

8. Asigurați-vă că are un aspect profesional

Investiția într-un flyer sau pliant de înaltă calitate, proiectat profesional, poate face diferența între a câștiga un nou client sau a-l pierde. Fluturașii și pliantele cu aspect neprofesionist, care sunt supraîncărcate cu informații, prost concepute sau care nu reflectă marca dumneavoastră pot avea un efect negativ asupra companiei dumneavoastră.

Petrecerea timpului și a banilor pentru design modern și imprimare profesională vă poate îmbunătăți imaginea și vă poate da încredere că sunteți alegerea potrivită pentru clienții dumneavoastră. Pentru a vă ajuta, am creat un ghid care să vă ajute să înțelegeți avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de hârtie și alegeți-o pe cea care se potrivește cel mai bine brandului dumneavoastră.

 

9. Configurați-vă corect lucrarea de artă

Creați pânza de dimensiuni corecte pentru Dimensiunile pliantului pe care ați ales-o pentru a vă pune șablonul la punct. În videoclipul nostru în care vă prezentăm această etapă, designerul nostru Matt a folosit o pânză A5 pentru pliante, cu o lățime de 148 mm și o înălțime de 210 mm.

Dacă aveți nevoie de o mână de ajutor în acest moment, consultați site-ul nostru ghiduri de asistență de pe site-ul nostru, care sunt pline de informații utile pentru a vă pregăti designul pentru imprimare.

Trebuie să adăugați o margine de 3 mm la fiecare margine a designului de fluturaș, deoarece aceste zone vor fi tăiate la imprimare, așa că asigurați-vă că nu aveți nimic important în interiorul marginii de sângerare a fluturașului.

Setați modul de culoare pentru desenul dvs. la CMYK. Acest lucru este important, deoarece dacă ați proiectat un pliant în RGB, de exemplu, nu veți obține aceleași culori vibrante atunci când lucrarea va fi tipărită.

Oferim mai multe gratuit Modele de pliante pe care îl puteți descărca și utiliza pentru a vă ajuta să vă configurați corect lucrarea.

 

10. Urmăriți rezultatele

O broșură bine concepută poate capta atenția unui potențial client, dar singura modalitate de a-i monitoriza cu succes eficiența este prin urmărire.

Puteți urmări succesul fiecărui flyer sau pliant prin imprimarea unui număr de telefon diferit, a unui cod promoțional sau chiar a unui cod promoțional. Cod QR la proiectare.

Numai prin urmărirea campaniei puteți vedea ce fel de răspuns primiți și dacă distribuția dvs. a fost un succes.

Ați putea chiar să creați diferite versiuni ale fluturașului dvs. folosind modele unice pentru a determina ce stil a produs cele mai bune rezultate.

 

Rezumat

Deci, acum ai tot ce ai nevoie pentru a crea un Flyer perfect, ce mai aștepți?! Odată ce ați terminat și este timpul să mergeți la tipar, nu uitați că gama noastră oferă unele dintre cele mai mici prețuri și cele mai rapide termene de execuție din Marea Britanie!

 

Transcriere video

Această înregistrare video face parte dintr-o serie de trei părți care vă prezintă principiile și tehnicile pe care le folosesc pentru a realiza un pliant atractiv și eficient din punct de vedere vizual, care este, de asemenea, gata de imprimare.

Acest material video oferă o prezentare generală a configurării pentru imprimare și a celor mai bune practici de proiectare. Dacă doriți să treceți la modul de proiectare a unui pliant în Photoshop sau Illustrator, vă rugăm să utilizați linkurile disponibile aici sau cele enumerate mai jos. În această secțiune, nu voi intra în detaliile tehnice pentru Adobe Illustrator sau Photoshop, ci voi oferi o scurtă prezentare generală a pregătirii pentru imprimare.

Așadar, înainte de a face orice, trebuie să creați o pânză de dimensiunea corectă. În acest caz, proiectez un portret cu o singură față, Pliant A5 care are o lățime de 148 mm și o înălțime de 210 mm. Pe site-ul nostru web sunt disponibile ghidurile noastre de asistență practică. Voi pune mai jos un link care vă va ajuta cu dimensiunile documentelor.

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să adăugați o sângerare de 3 mm la fiecare margine a modelului de fluturaș. Acum, toate aceste zone vor fi tipărite și apoi decupate. Așadar, orice lucru din designul dvs. care merge spre marginea paginii trebuie să continue pentru acei 3 mm în plus. După ce se taie, veți rămâne cu o imagine frumoasă până la marginea fluturașului. Dacă nu ați avea această sângerare și dacă tăierea ar fi fost ușor deplasată, ați putea rămâne cu o linie albă foarte subțire și inestetică pe marginea pliantei.

Următorul lucru pe care trebuie să vă asigurați că îl faceți este să setați modul de culoare pentru desenul dvs. la CMYK. Acest lucru este crucial, deoarece, dacă ați proiectat un pliant în RGB, de exemplu, nu veți obține aceleași culori atunci când lucrarea va fi tipărită. În exemplul prezentat aici, în special, albastrul și rozul neon nu se vor imprima. Pur și simplu, aproape că dispar. Așadar, cel mai bine este să concepeți în CMYK, pentru a avea o idee mult mai bună despre imprimarea finală pe care o veți obține.

Abordarea designului - care este scopul unui Flyer? Înainte de a începe să concepeți, trebuie să vă asigurați că aveți o idee foarte clară despre ce trebuie să facă acest pliant. Care este mesajul pe care trebuie să îl transmită? Și ce acțiune trebuie să întreprindă o persoană care citește fluturașul?

Luați în considerare spațiul de care dispuneți, este foarte tentant să le povestiți potențialilor clienți despre tot ceea ce face afacerea dvs. în timp ce vă chinuiți să faceți un pliant, dar acest lucru este adesea în detrimentul modului în care arată și funcționează un pliant. Prea multe informații pot arăta ca o dezordine și, îmi imaginez, ar duce adesea la aruncarea unui pliant. Este mai bine să aveți unul sau două mesaje atractive care să atragă atenția oamenilor și să îi îndrume pe aceștia către un site web sau un canal de socializare de unde pot obține mai multe informații, dacă doresc.

După ce ați adunat toate informațiile de care aveți nevoie pentru a fi incluse în pliant, este timpul să începeți să plasați elementele pe pagină. Acum, în această etapă, nu-mi fac griji cu privire la fonturi, decuparea imaginii, nimic din toate astea. Principalul obiectiv în această etapă este de a obține o ierarhie a mesajelor de pe Pliant - unde doriți ca ochii oamenilor să se ducă mai întâi și acel sentiment de spațiu.

Aceasta este cea mai importantă etapă a conceperii unui pliant. Dacă reușiți să o faceți să funcționeze, atunci restul designului va fi mai ușor de realizat. Dacă nu funcționează în această etapă, veți forța lucrurile până la sfârșit. Dacă nu funcționează acum, probabil că trebuie să schimbați ceva. S-ar putea să trebuiască să vă uitați la o nouă imagine sau, eventual, să reduceți cantitatea de text pe care o aveți pe fluturaș.

Deci acum ești într-un loc bun. Aveți mesajul pe care doriți să-l transmiteți. Aveți elementele de care aveți nevoie. Aveți o idee foarte bună despre cum va funcționa pe mărimea Flyer-ului pe care îl aveți. Așa că acum e timpul să începi să pui la punct designul.

Acum, indiferent de marca pentru care este vorba, fiecare dintre ele ar trebui să aibă un aspect sau să urmeze liniile directoare ale mărcii. Orientările de marcă vă vor spune ce fonturi să folosiți, ce culori și ce reguli de utilizare a logo-ului companiei. Dacă nu aveți ghiduri de brand cu care să lucrați, atunci devine rolul dumneavoastră, în calitate de designer, să vă creați propriile reguli pentru a face ca Flyer-ul să arate bine.

În această etapă, puteți crea o paletă de culori pentru pliantul dumneavoastră. Acum s-ar putea să aveți doar logo-ul companiei ca indiciu pentru brandingul companiei. Așadar, puteți alege culorile din logo și apoi puteți folosi ghidul de culori Adobe pentru a alege culori complementare sau există și instrumente online pentru a face acest lucru; ca regulă generală, încerc să mă limitez la o paletă de culori limitată. Dacă vă puteți limita la trei sau patru culori, eventual cinci, și, desigur, depinde de branding, veți obține un rezultat mai bun.

Acum este momentul să alegeți fonturile și, din nou, să folosiți logo-ul ca punct de plecare. Dacă puteți să potriviți fontul din logo, dacă acesta funcționează bine pentru anteturi, atunci este grozav și apoi încercați să folosiți fonturi care să completeze acel tip de text din antet sau din logo.

În mod sigur, nu alegeți ceva similar, care nu este chiar la fel, pentru că ar putea să nu se potrivească din punct de vedere vizual și să arate neprofesionist. De asemenea, încercați să alegeți fonturi care să se potrivească cu personalitatea brandului dvs. Este un exemplu un pic cam extrem, dar nu ați folosi comic sans dacă ați proiecta un flyer pentru o firmă de pompe funebre tradițională.

Atunci când vă alegeți fonturile, merită să găsiți familii de fonturi care vin într-o gamă largă de greutăți și caractere italice; variația greutății cuvintelor cheie dintr-un paragraf poate face minuni pentru a face un text mai plăcut. În ceea ce privește dimensiunile fonturilor, ca regulă generală, nu coborâți sub nouă puncte pentru textul paragrafului, iar dacă aveți nevoie de un text mic, încercați să nu coborâți sub șase puncte.

Pentru imaginile dumneavoastră, doriți o calitate bună. În mod ideal, doriți o calitate de 300 DPI pentru imprimare la dimensiunea fizică pe care doriți să o utilizați, dar vă puteți face o idee bună doar prin mărirea imaginii și, dacă vedeți pixeli, nu o utilizați. În egală măsură, nu mergeți prea departe în sens invers. Dacă folosiți imagini uriașe, care au o dimensiune de fișier uriașă, veți încetini programul în care lucrați și, de asemenea, puteți cauza câteva probleme mai târziu, când veți imprima.

Știu că am menționat deja spațiul, dar cred că spațiul este un instrument de design la fel de important ca și imaginile, fonturile și culorile. Nu simțiți nevoia de a umple un spațiu gol doar pentru că este acolo. Spațiul ajută ca Flyer-ul tău să fie mai ușor de privit, cu o distincție clară între mesaje.

Uitați-vă din nou la aceste două exemple de pliante aglomerate și la pliantele care au mai mult spațiu. Acum vreau să vă gândiți la modul în care ochiul dvs. se deplasează prin modelul care are mai mult spațiu. Mai întâi, văd imaginea pisicii și apoi citesc titlul. Deci știu ce se oferă aici, iar apoi diger încet celelalte părți ale fluturașului.

Apoi, dacă te uiți la celălalt fluturaș, ochii mei se duc peste tot și nu se opresc să digere nimic. Cred că sunt în căutarea mesajului principal și mi se pare foarte greu de privit.

Ultimul aspect legat de design este, dacă puteți, să adăugați mici atingeri de profesionalism, mici interacțiuni între diferitele elemente de design, lucruri care fac ca toate elementele să se combine ca un tot unitar și care pot fi de mare ajutor.

Priviți exemplul de aici. Doar adăugând un pic de umbră de picătură pe labele pisicii, cred că dă un aspect mult mai profesional. În schimb, dacă o compari cu cealaltă versiune, pare un pic cam decupată. Nu este chiar în design.

Sper că v-a fost de ajutor. Nu uitați să verificați celelalte două videoclipuri din serie și ne vedem la următorul.