Cerneală vegetală pentru imprimante - bună pentru pământ

Cerneală vegetală ecologică de imprimare
Floarea-soarelui cultivată pentru uleiul vegetal și utilizată în cerneala de tipar

Datorită noilor dezvoltări tehnologice din industria tipografică, există multe ecologic opțiuni disponibile pentru cei care "gândește verde" indiferent de culoarea cerneală pe care le folosesc.

Imprimare vibrantă cerneală ecologică
Cerneluri de imprimantă pe bază de legume într-o gamă largă de culori

Cele mai multe întreprinderi consideră că materialele tipărite sunt încă incredibil de eficiente în scopuri de marketing și promovare, în ciuda faptului că unii detractori deplâng faptul că tipărirea este o industrie pe cale de dispariție și că tehnologia fără hârtie reprezintă calea de urmat. Cea mai frecventă critică pare a fi aceea că imprimarea este dăunătoare pentru mediu, utilizarea hârtiei sacrificând copaci și cerneala producând toxine dăunătoare.

Cerneală ecologică cu emisii reduse, pe bază de plante

De fapt, nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr pentru companiile care utilizează tehnici de imprimare responsabile. Există o multitudine de imprimare ecologică opțiuni de pe piață care sunt sigure, durabile și non-toxice. În plus, acestea sunt de o calitate strălucitoare și nu costă mai mult decât achiziționarea de produse de imprimare realizate prin metode tradiționale.

Unii pot considera că hârtia este singurul domeniu în care companiile de tipărire pot fi mai prietenoase cu planeta, prin utilizarea de materiale reciclabile sau refolosite. Cerneală ecologicăCu toate acestea, oferă profesioniștilor din domeniul tipăriturilor o altă oportunitate de a gândi "verde". În timp ce cernelurile tradiționale erau toxice, pe bază de petrol sau ulei mineral și dăunătoare pentru eliminare, cerneala ecologică este de obicei pe bază de legume sau soia și este mult mai blândă cu pământul.

Cerneală ecologică pe bază de legume Solopress
Floarea-soarelui cultivată pentru uleiul vegetal și utilizată în cerneala de tipar

Cerneală prietenoasă cu mediul înconjurător obținut din ulei vegetal sau soia este produs prin metode de agricultură durabilă. Chiar și modul în care sunt cultivate plantele folosite pentru a produce cerneala ecologică este util pentru planetă, deoarece ajută la reducerea poluării aerului prin minimizarea emisiilor toxice. Și pentru că au un nivel atât de scăzut de compuși toxici, sunt mai sigure și pentru sol și apele subterane.

Opțiunea vibrantă, prietenoasă cu mediul înconjurător

În trecut, tipărirea ecologică însemna adesea sacrificarea calității, cu finisaje mai puțin luxoase sau cu o intensitate redusă a culorilor, care reprezentau un compromis pentru etică. Dar cu siguranță nu este cazul cu cele mai recente evoluții în materie de cerneală ecologică. De fapt, tipografii descoperă că cerneală pe bază vegetală produce adesea culori mai vibrante decât produsele tradiționale și necesită mai puțin pigment pentru a crea aceleași efecte. De asemenea, este mai puțin probabil să se frece pe mâini.

Alegerea noastră mai sigură și durabilă

La Solopress, suntem mândri să folosim cerneală ecologică pentru toate materialele noastre tipărite - nu doar pentru cărțile noastre de vizită remarcabile și broșurile îndrăznețe. Tehnologia de ultimă generație tehnologia cernelii pe care o folosim asigură o imprimare stabilă și pur și simplu uimitoare pentru cele mai exigente și vibrante proiecte ale dumneavoastră.

Deoarece folosim numai cerneală pe bază de legume în departamentul nostru de imprimare, nu trebuie să vă gândiți la protejarea planetei, ci să faceți o cerere specială data viitoare când plasați o comandă. Puteți transmite un mesaj puternic, pro-mediu, prin imprimarea cu noi, și nici nu costă în plus!

cerneală ecologică prietenoasă cu pământul pentru imprimare
Solopress tipărește numai cu cerneluri ecologice

Suntem încântați să spunem că cerneala noastră ecologică, prietenoasă cu planeta, este mai sigură și pentru echipa noastră. Emisiile volatile ale cernelii ecologice sunt adesea de doar 4%, în timp ce cernelurile minerale și cele pe bază de petrol produc emisii cu rate de cel puțin 25% până la 40%. Mult mai puțin toxică decât cea veche, cerneala noastră pe bază vegetală este mai bună pentru sănătatea și siguranța celor care lucrează cu ea în fiecare zi.

Așa că data viitoare când sunteți în căutarea unui poster sau a unei cărți de vizită care să facă o declarație, nu uitați că puteți avea totul: o calitate fantastică a imprimării, prețuri rezonabile și un suport de imprimare etic de care să fiți mândri. Ce să nu-ți placă?

10 COMENTARII

 1. Nu toate "cernelurile ecologice" sunt reciclabile, în special cernelurile de soia creează probleme, deoarece se polimerizează la uscare și se lipesc de fibre. Prin urmare, trebuie să verificați cu atenție ce este "eco" în cerneală. Există mai multe certificări care se referă la faptul că sunt compostabile sau așa ceva (cum ar fi "Cradle2Cradle", dar cine își comostrează hârtia după ce o citește? Cea mai mare parte a hârtiei este reciclată, iar pentru a fi ecologică, ar trebui să fie în primul rând reciclabilă.

  Destul de amuzant aici este linkul către următorul articol de pe acest blog, o reclamă nereflectată pentru imprimantele HP Indigo, cea mai gravă sursă de contaminare pentru reciclarea hârtiei (o folie de plastic, o laminare mai degrabă decât un proces de imprimare), care duce la daune grave chiar și la concentrații mici în hârtia pentru reciclare.

 2. Este atât de reconfortant să întâlnești o companie care ia în serios problemele de mediu. Dacă și alte companii v-ar urma exemplul.

 3. Ce lucru fantastic de făcut - dacă toată lumea ar adopta acest lucru, atunci imaginați-vă impactul asupra mediului!

 4. Mă bucur să aud despre cerneala ecologică, dar cred totuși că industria tipografică trebuie să facă eforturi în ceea ce privește deșeurile de hârtie și alte deșeuri generale (de exemplu, costurile de mediu ale livrării). Dar se merge în direcția bună, așa că felicitări solopress!

 5. Este prima dată când aud de cerneala vegetală pentru imprimante. Totuși, o să mă interesez de ea

 6. Interesant articol, dar avem câteva mii de focoase nucleare non-verzi care se plimbă pe .................., nu-i așa?

 7. Mă bucur să aud că folosiți cerneală ecologică. Să sperăm că se va răspândi mai mult, având în vedere cât de mult se tipărește în fiecare zi. Să sperăm că, în cele din urmă, vom ajunge și la cerneală ecologică care, spre deosebire de unele cartușe de imprimare din prezent, nu costă mai mult decât imprimanta însăși!

  • Vă mulțumim - credem că este absolut necesar să folosim atât hârtie reciclată 100%, cât și cerneală ecologică. Să sperăm că, pe măsură ce tehnologia continuă să se îmbunătățească și tot mai mulți oameni înțeleg că este atât de important să fie ecologic, costurile pentru produsele de consum cu cerneală ecologică pentru imprimantele de acasă vor scădea în cele din urmă.

 8. Îmi place să aud despre opțiunile de imprimare ecologice. Este minunat să auzi că există tipărituri ecologice care sunt sigure, durabile și non-toxice.

 9. asta e uimitor, trebuie să devenim cu toții mai prietenoși cu mediul înconjurător eu și copiii mei am făcut decorațiuni de flori de grădină din sticle de plastic reciclate pentru Ziua Mondială a Oceanului, ne-am distrat de minune!

Comentariile sunt închise.