Noua campanie publicitară anti-fumat este un nou șoc

"Publicitate anti-fumat" fără fum de tutun "NHS

Campania publicitară NHS Smokefree Health Harms subliniază efectul toxic al fumatului asupra inimii, creierului și plămânilor. Și nu este o priveliște frumoasă.

Campania publicitară NHS Smokefree (fără fumat)

În perioada din an în care majoritatea fumătorilor se gândesc serios să renunțe la fumat, Public Health England și NHS oferă un memento nu foarte subtil despre motivul pentru care aceasta ar fi probabil o rezoluție de Anul Nou care merită să fie îndeplinită - și să fie dusă până la capăt.

The Campanie publicitară NHS Smokefree Smokefree Health Harms evidențiază daunele grave pe care fumatul le provoacă organismului. Folosind imagini grafice computerizate (CGI), spotul TV arată fluxul de sânge murdar cauzat de inhalarea substanțelor chimice periculoase din țigări, cum ar fi otrăvurile extrem de toxice arsenic și cianură. Aceste substanțe chimice pătrund în fluxul sanguin și provoacă daune tuturor organelor principale ale corpului - inclusiv inimii, plămânilor și creierului.

Creierul este deosebit de vulnerabil la aceste toxine, ceea ce duce la un declin mai rapid al funcționalității și la un risc crescut de accident vascular cerebral și demență. Cercetările publicate în New England Journal of Medicine arată că fumătorii au de două ori mai multe șanse de a muri din cauza unui accident vascular cerebral decât nefumătorii.

"Cunoaștem efectul grav pe care fumatul îl are asupra inimii și plămânilor, dar fumătorii trebuie să fie conștienți de cât de multe daune potențiale se fac creierului și altor organe vitale prin toxinele din țigări care pătrund în sânge", spune medicul șef, profesorul Dame Sally Davies. "Fumatul este principala cauză de deces prematur, unul din doi fumători murind prematur din cauza bolilor legate de fumat, și este extrem de îngrijorător faptul că oamenii încă subestimează daunele pentru sănătate asociate cu acesta."

"Cu toate acestea, nu totul este doar o catastrofă pentru fumătorii care vor să renunțe la fumat în acest an nou", adaugă ea. "În termen de cinci ani de la renunțarea la fumat, riscul de accident vascular cerebral poate fi redus la același nivel cu cel al unui nefumător pe viață."

Campanie publicitară șocantă

Noua campanie Smokefree este susținută de spotul TV menționat mai sus - faceți clic pe butonul de redare de mai jos pentru a viziona versiunea YouTube a acestuia - împreună cu panouri publicitare, afișe, pliante și diverse materiale de marketing digital.

Căutați Smokefree Online

NHS speră că, dacă puteți vedea daunele pe care fumatul le provoacă organismului dumneavoastră, veți dori să vă opriți. De aceea, au înființat, de asemenea, aplicația gratuită Site-ul NHS Smokefree și alte resurse pentru a-i ajuta pe oameni să renunțe la fumat.

Pliant NHS Renunță la fumat A5 față

Pliant NHS Renunță la fumat A5 verso

NHS Renunță la fumat poster A4

12 COMENTARII

 1. Oamenii au nevoie de mai mult decât de tactici de sperietură pentru a-i ajuta, dacă guvernul ar vrea cu adevărat ca oamenii să se lase de fumat, ar oferi mai mult ajutor în ceea ce privește consilierea fumătorilor, în loc să cheltuiască sume mari de bani pe campanii publicitare extravagante.

 2. Este o dilemă, nu-i așa? Guvernul obține miliarde de dolari în venituri fiscale din vânzarea țigărilor și a tutunului, dar tot vrea ca oamenii să renunțe.
  IMHO - publicitatea nu va avea un efect prea mare. Tacticile de sperietură nu îi vor opri pe fumători.
  Atâta timp cât fumează departe de mine și de familia mea, nu mă interesează.

 3. După părerea mea, nu cred că această reclamă va fi foarte eficientă, deoarece șocarea/înspăimântarea oamenilor să se lase de fumat va avea doar un efect pe termen scurt. Ei trebuie să vrea să renunțe pentru că așa vor ei, nu pentru că așa vrea altcineva.

 4. Dacă guvernul dorește cu adevărat să reducă fumatul, poate începe să oblige producătorii să folosească pachete simple pentru a opri publicitatea pe care o oferă pachetele de marcă și pentru a reduce "credibilitatea" anumitor mărci în rândul tinerilor.

 5. Vreau să mă las din nou de fumat, dar, având în vedere modul în care arată lumea de astăzi, este prea stresant.

 6. Fiica mea, care are 17 ani, fumează, am aflat acum 6 luni. Mi-aș dori să existe mai mult ajutor și îndrumare în școli pentru cei tineri, chiar mă sperie faptul că fumează, dar la această vârstă nu pot decât să o sfătuiesc și să o îndrum 🙁

 7. Problema cu această reclamă este că nu este atât de credibilă - nimeni nu va crede că exact ceea ce este arătat se va întâmpla la fiecare inhalare - se așteaptă să fie exagerat.

 8. Sunt de acord cu Jenny S. Tacticile de sperietură ar putea descuraja unii fumători sau potențiali fumători, dar interzicerea fumatului în spațiile publice va duce la salvarea multor vieți.

 9. Aceasta este o reclamă foarte inteligentă, îmi doresc să nu fi mâncat în acel moment lol, dar sper că funcționează și salvează câteva vieți 🙂 x

 10. Mai degrabă decât o reclamă care folosește tactici de sperietură, de ce să nu publicăm niște știri bune, de exemplu, de când fumatul a fost interzis în locurile publice, incidența cancerului a scăzut cu x?

Comentariile sunt închise.