Font van de dag - Castledown

Castledown leuk cursief lettertype

Het lettertype Castledown werd oorspronkelijk besteld als een op maat gemaakt, dyslexievriendelijk lettertype voor Castledown Primary School in Hastings en is nu genomineerd voor de prestigieuze jaarlijkse designprijzen van het Design Museum...

Castledown is momenteel te zien in de Design Museum in Londen - samen met een LEGO-kalender, de favoriete smartphone-app van Kate Moss en tal van andere spannende tentoonstellingsstukken - als een van de potentiële winnaars van de Ontwerpen van het Jaar 2014 prijzen.

"Designs of the Year zet het ingenieus amusante tegenover het bewonderenswaardig innovatieve," zegt een woordvoerder van het Design Museum. "De Castledown letterfamilie is bedoeld voor gebruik in elk aspect van het onderwijs - van brieven die de school naar ouders zou sturen tot een cursieve versie die kinderen zouden gebruiken om samengevoegd handschrift te leren."

De tentoonstelling Designs of the Year 2014 loopt in het Design Museum tot 25th Augustus 2014, terwijl de Castledown lettertypefamilie (inclusief regular, heavy, italic, stippellijnen en andere varianten) verkrijgbaar is bij Colofon Gieterij.

Castledown typografie

Castledown stippellijnen lettertype

Castledown lettertype familie cursieve variant

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.